Фоторепортерът от Ройтерс Мохамед Салем спечели тазгодишния Световния конкурс за

...
Фоторепортерът от Ройтерс Мохамед Салем спечели тазгодишния Световния конкурс за
Коментари Харесай

Снимка от Газа спечели Световния конкурс за прес фото

Фоторепортерът от Ройтерс Мохамед Салем завоюва тазгодишния Световния конкурс за прес фото със фотография от Газа.



Фотографията демонстрира 36-годишна палестника, прегърнала тялото на петгодишната си племенничка в линията Газа. Снимката е направена на 17 октомври в болница „ Насър “ в град Хан Юнис в южната част на Газа, до момента в който фамилии търсят родственици, убити по време на израелските бомбардировки в палестинския анклав.

Спечелилата премията фотография демонстрира Инас Абу Маамар, която плаче в моргата на болничното заведение , до момента в който държи телцето на Сали.
 
 премия Българска телеграфна агенция



„ Мохамед одобри новината за премията със примирение , като сподели, че това не е фотография за празнуване, само че че прави оценка признанието за нея и опцията да бъде забелязана от по-широка публика “, съобщи световният редактор за фотоси и видео на Ройтерс Рики Роджърс.

                 

Обявявайки годишните премия, основаната в Амстердам фондация „ Уърлд пресфото “ съобщи, че е значимо да се признаят заплахите, с които публицистите се сблъскват, когато отразяват спорове. От фондацията означиха, че 99 публицисти и чиновници на медии са починали, до момента в който са отразявали войната сред Израел и „ Хамас “, откакто палестинската формация нападна южната част на Израел на 7 октомври и Израел отговори, започвайки военно нахлуване в Газа.



39-годишният палестинец Мохамед Салем работи за Ройтерс от 2003 година Той завоюва състезанието и през 2010 година

Журито съобщи, че фотографията на Салем, спечелила тази година, „ е композирана с грижа и почитание, показвайки преносен и дословен взор на невъобразима загуба “.

Всеки миг е значим! Последвайте ни ви , с цел да сте в крайник с тематиките на деня 

 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР