Фотоконкурс за любители фотографи под мотото Литературна Стара Загора в

...
Фотоконкурс за любители фотографи под мотото Литературна Стара Загора в
Коментари Харесай

Фотоконкурс за любители Литературна Стара Загора в кадри

Фотоконкурс за фенове фотографи под мотото „ Литературна Стара Загора в фрагменти “ афишира Община взаимно с Къща музей „ Гео Милев “ и Музей „ Литературна Стара Загора ". Целта на самодейността е да способства за запазване на литературната памет на поетите и писателите, чийто живот и творчество са свързани с града. Фотосите за състезанието могат да бъдат цветни или черно-бели и би трябвало да показват обекти, свързани с литературната история на Стара Загора или интерпретация на текст от създател, обвързван със Стара Загора, посредством изразните средства на фотографията. Снимките би трябвало да са във формат JPEG и единствено в електронен вид, размер не по-малко от 4724х3150 пиксела и резолюция 200 dpi или 60х40 см подготвени за щемпел. Всеки участник може да изпрати до две фотографии като всяка би трябвало да бъде съпроводена от малко изложение, информация за създателя и телефон за връзка.
Право на присъединяване в състезанието имат всички жители без възрастово ограничаване, които ще бъдат разграничени в две групи: учащи (до XII клас) и възрастни.
 За Деня на екскурзианта общоградски пешеходен и велосипеден поход в Стара Загора (СНИМКИ) За Деня на екскурзианта общоградски пешеходен и велосипеден поход в Стара Загора (СНИМКИ)
Любителите на туристическите пешеходни и велосипедни походи си дават среща във връзка Деня на екскурзианта на 29 август, събота, от 9 часа на...
Фотографиите за състезанието би трябвало да се изпращат на e-mail: [email protected]. Крайният период за изпращане на материалите е 20 септември. До присъединяване няма да бъдат допускани произведения, изпратени с неточна или непълна информация, както и сканирани остарели фотоси. 
Експертно жури от поети, писатели, музейни експерти, художници и професионални фотографи ще отличи най-хубавите фотоси. В двете възрастови групи ще бъде излъчен по един победител, планувана е и специфична премия от кмета на Община Стара Загора. При оценяването ще се вземат поради критериите: автентичност, изцяло художествено влияние, тематичност.
Най-добрите снимки ще бъдат показани в галерия, отдадена на празника на Стара Загора 5 октомври, която ще бъде открита на 7 октомври в Музей „ Литературна Стара Загора “, когато спечелилите ще бъдат публично наградени. 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР