Фотографската изложба „Аромати от България – В търсене на ароматните

...
Фотографската изложба „Аромати от България – В търсене на ароматните
Коментари Харесай

Аромати от България изпълниха сетивата на жителите в Доха

Фотографската галерия „ Аромати от България – В търсене на ароматните полета” беше показана в петък в катарската столица Доха. „ България е известна като земята на „ българската роза “, високо ценена и употребена в парфюмерийната индустрия, само че от 2012 година е и най-големият производител на лавандулово масло в света, надминавайки производството на Франция “, посочи посланикът на България в Катар Метин Казак по време на формалното разкриване.

Изложбата включва авторски фотографии на Красимир Матаров и Руслан Асанов, въодушевени от живописните лавандулови полета и уловени моменти от емблематичния за страната ни розобер. Фотографиите и съпътстващият ги текст на журналистката Ина Герджикова описват за вековните обичаи и актуалните триумфи на страната ни в развъждането на етеричномаслените култури и обвързваните с тях промишлености. На събитието участваха генералния управител на Културно населено място Фондация КАТАРА, доктор Халед ал-Сулейти, посланици, дипломати, публицисти, представители на бизнеса, локалните културни среди и българската диаспора в Катар.

Проектът е направен от Държавния културен институт, финансиран е по линия на Работната стратегия на информационната тактика за 2017 година на Министерство на външните работи и е осъществен взаимно от българското посолство и Културно населено място Фондация „ КАТАРА “.
15
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР