Фотографът Стефан Н. Щерев, който е автор на множество фотографии

...
Фотографът Стефан Н. Щерев, който е автор на множество фотографии
Коментари Харесай

Нова метла в Народния театър: Фотографът Стефан Н. Щерев е отстранен без назована причина

Фотографът Стефан Н. Щерев, който е създател на голям брой фотографии и плакати от постановките в Народния спектакъл " Иван Вазов ", е отхвърлен от служба след спор с шефа Васил Василев.

Щерев твърди, че " без посочена причина " договорът му за идващия сценичен сезон не е възобновен.

" Разбира се да не възобнови контракт е негово право, въпрос на преценка, цели и така нататък Мисля обаче, че е почтително, откакто няма ни минимален мотив от моя страна или не осъществяване на отговорности, да получа най-малко почтено пояснение за повода. Единственото, което стана ясно е, че при никакви условия не желае да продължа работата си за Народния спектакъл, с което ме на кара да се усещам непотребен и нежелателен ", написа Щерев в позиция в профила си във Фейсбук.

От екипа на Народния спектакъл разпространиха своя версия за раздялата с Щерев, в която се споделя, че фотографът е работил на едногодишен срочен контракт с театъра, като настрана е имал и контракт за споразумяване на авторски права.

Директорът Васил Василев разговарял с него два пъти и е извършена среща на 5 юли, на която оповестил на Щерев, че " договорът му не може да бъде възобновен при същите финансови параметри, изключително с оглед зачестилите от негова страна претенции за в допълнение възнаграждение за действия и услуги, осъществени в границите на трудовото му правно отношение ".

" На господин Щерев беше препоръчано през идващия сценичен сезон да бъде зает за съответни планове, представления при финансови условия, доближаващи се до неговите условия. От страна на Стефан Щерев е получен отвод ", се споделя в позицията на PR екипа на театъра.

Щерев, на собствен ред, разказва детайлно работата, която е приключил за разпространение на постановките в последния сезон - освен хиляди фотографии, само че и филмови откъси, изцяло снимане на пиеси, както и два пълнометражни документални кино лентата за основаването на " Орфей " и " Хъшове ".

Щерев показва подозрения дали ще получи права за излъчването им след обществената си рецензия против Васил Василев.

Към това прибавя и две снимани лекции, предаване на към 20 остарели театрални представления със фотоси, филмови откъси и видеозаписи, които той е правил в предишното, само че " предната администрация е пропиляла заради безгрижие ", както и четири фотоизложби.

" Половината от тези действия не са ми обвързване само че съм ги приключил по лична самодейност, с цел да допринеса образно и естетически освен това, за този към момента по този начин остарял в някой аспекти спектакъл ", споделя Щерев.

Фотографът разяснява, че " 95% от актьорите и режисьорите (не единствено в НТ) постоянно са желали и не престават да желаят да работим дружно, с което те не са спирали да ми дават чувството, че има смисъл от мен ", само че шефът " не счита да се съобрази с тях, а с друго ".

" Това е типичен образец какво се получава, когато някой са в такива институции не да работят в името на театъра, а в името на персонални цели и пристрастености, същото както е и в ръководството на държавата…. и там правилата, задачите и пристрастеностите са същите - не да се служи на Нещо, а на някой. От последно изречение да не си помислихте, че приказвам за президента?! ", написа той с намек за протекцията, която Радев оказа на Василев след абсурда му с режисьора Александър Морфов.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР