Фотограф, любител на животните, успя да заснеме мига, в който

...
Фотограф, любител на животните, успя да заснеме мига, в който
Коментари Харесай

Рядка снимка на морски лъв в устатата на кит стана сензация в интернет

Фотограф, фен на животните, съумя да снима мига, в който морски лъв инцидентно попада в отворената уста на гърбат кит. Снимката незабавно стана сензация в интернет, съобщи Франс прес, представена от Българска телеграфна агенция.

Чейз Декър, който е също морски биолог, направил фотографията на 22 юли от борда на транспортен съд по време на експедиция за наблюдение на китове в Тихия океан, близо до залива Монтерей в Калифорния.

" Виждал съм доста странни неща, само че не и сходно нещо ", съобщи 27-годишният Декър, който снима морски жители от десетина години.

Той разясни в Инстаграм, че забелязал стадо гърбати китове, които ловували рибки аншоа. Морски лъв, който бил наоколо, не съумял да се отмести от пътя на китовете и попаднал в устата на един от тях. Декър незабавно взел фотоапарат и обезсмъртил сцената.

" Бях като в възторг - преди малко бях уловил момент, какъвто евентуално в никакъв случай повече няма да видя ", означи той.

Гърбатите китове се хранят само с крил и дребни риби. Въпросният образец от типа не затворил устата си и морският лъв се отскубнал, като се отървал единствено с малко нерешителност.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР