Фотофиниш между коалициите Продължаваме промяната - Демократична България и ГЕРБ-СДС,

...
Фотофиниш между коалициите Продължаваме промяната - Демократична България и ГЕРБ-СДС,
Коментари Харесай

Фотофиниш между новата коалиция и ГЕРБ преди гласовете от чужбина и пет или шест партии в парламента

Фотофиниш сред обединенията " Продължаваме промяната - Демократична България " и ГЕРБ-СДС, които приключват изборния ден с резултати от 26.4% и 25.5% от гласовете. Движение за права и свободи и " Възраждане " също са с на практика наедно за третото място. В Народното събрание влиза единствено още една партия - Българска социалистическа партия, с 9.2 на 100 от гласовете.

Това сочат прогнозните резултати от предварителните парламентарни избори на 2 април на социологическата организация " Алфа рисърч ". Те са основани на анкети на изхода на изборните секции и оповестени от ръководещия сътрудник в организацията Боряна Димитрова пред Българска национална телевизия. Другите организации - " Галъп " и " Маркет Линкс " сочат като вероятен участник в новия парламент и " ИТН " на тв водещия Слави Трифонов.

Агенциите дават разнопосочни данни от екзит пол с ангажимента, че резултатите може да се трансформират при паралелното броене, което ще стартира да излиза след към час. Данните са единствено от гласуването в България и не регистрират гласовете от чужбина, които занапред ще се регистрират, още повече, че на в Западна Европа и Съединени американски щати гласуването не е приключило към този час.

Според " Галъп " Продължаваме промяната - Демократична България " води с 25.3 %, следвана компактно от ГЕРБ-СДС със 24.7%, Движение за права и свободи - 13.1%, " Възраждане " - 11.4%, Българска социалистическа партия - 9.9% 4 - ИТН;

Прогнозата на организация " Маркет Линкс " от екзит пол сочи преднина на ГЕРБ от един процентен пункт пред " Продължаваме промяната Демократична България " - 25.5% против 24.5%. Според организацията в Народното събрание влиза и " ИТН " на Слави Трифонов.

Според прогнозните данни на " Алфа Рисърч "  разпределението на мандатите в 49-ото Народно събрание е:

" Продължаваме промяната - Демократична България ": 71
ГЕРБ-СДС: 69
" Възраждане ": 38
Движение за права и свободи: 37
Българска социалистическа партия: 25
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР