фото: Lukas Riebling, Уикипедия  В момента ръководствата на театрални и музикални институции

...
фото: Lukas Riebling, Уикипедия  В момента ръководствата на театрални и музикални институции
Коментари Харесай

От 3 ноември 2020 г. културните институции в Австрия се намират в локдаун

фото: Lukas Riebling, Уикипедия
 

В момента ръководствата на театрални и музикални институции в Австрия показват вяра за допустимо най-скорошно обновяване на спектакли и концерти в зала пред аудитория. 

Aвстрийското държавно управление не се ангажира с обрисуване на съответни вероятности.

От 3 ноември 2020 година културните институции в Австрия се намират в следващ локдаун поради пандемията от COVID-19, а строгите ограничавания засягат още веднъж провеждането на всички типове артистични събития с аудитория. Въпреки в началото обявените четири седмици като период, към този момент пети месец трагични и оперни театри, както и симфонични оркестри нямат опция да показват своите спектакли и концерти в салон пред фенове.

Австрийското държавно управление не позволи изключение даже за авторитетната Виенска филхармония и фамозния в цялостен свят Новогодишен концерт, който също се състоя в изцяло празна зала под диригентството на Рикардо Мути, предава БНР.

Настоящата обстановка е невиждана за културния бранш в Австрия от края на Втората международна война до момента и разбираемо потискаща като атмосфера за реализатори и създатели. При поетапното отпадане на някои от ограничаващите ограничения в тази сфера бе изработен само компромис във връзка с музеите, които от 8 февруари възвърнаха своята активност.

На районно равнище - австрийската област Форарлберг получи независимо изключителната опция от 15 март да организира изборно културни събития при съблюдаване на строги ограничения: оптимално позволен брой от 100 фенове, наложително носене на маски по време на мероприятията и показване на негативен резултат от бърз тест за ковид преди влизане в залата.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР