Форум, посветен на реформите в данъчната система, организира . За

...
Форум, посветен на реформите в данъчната система, организира . За
Коментари Харесай

15% ДДС и 15% данък върху доходите предлага КНСБ

Форум, отдаден на промените в данъчната система, провежда. За присъединяване в полемиката са поканени финансовият министър, шефът на Националния застрахователен институт, депутати, представители на университетските среди и на обществените сътрудници, предава БНР.
На форума ще бъдат разисквани предложенията на КНСБ за промени в данъчната система, както и тематиките за данъчната политика като главен инструмент за понижаване на неравенствата в страната и по-справедливото преразпределение на обществените финанси на страната. От синдиката ще показват визията си за данъчни промени, в която основен миг е предлагането 15/15/15, а точно обща ставка от 15 % за, 15 % за налога върху приходите на юридическите лица и 15 % върху приходите на физическите лица.
 Депутатите понижиха Данък добавена стойност за виното и бирата, Симеонов и Гечев се счепкаха на дебата Депутатите понижиха Данък добавена стойност за виното и бирата, Симеонов и Гечев се счепкаха на дебата
Парламентът утвърди ново разширение на 9-процентата ставка на Данък добавена стойност. От 1 август по-нисък данък ще има върху виното и бирата, сервирани в...
КНСБ упорства и за въвеждане на необлагаем най-малко в размера на минималната работна заплата. Сметките сочат, че хазната ще изгуби малко над четири милиарда и 600 милиона лв. от тези промени, само че съгласно синдикалните специалисти ограниченията могат да се генерират към четири милиарда лв. доходи от въвеждане на доълнителни налози, да вземем за пример налог от финансовите транзакции, еднократен налог " Богатство " за 2020 година, цифров налог и други.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР