ФОРТ УЪРТ, Тексас (AP) — Когато Опал Лий беше на

...
ФОРТ УЪРТ, Тексас (AP) — Когато Опал Лий беше на
Коментари Харесай

85 години след като расистка тълпа прогони семейството на Опал Лий, тя получава нов дом на същото място

ФОРТ УЪРТ, Тексас (AP) — Когато Опал Лий беше на 12 години, расистка навалица изгони фамилията й от дом в Тексас. Сега 97-годишният публичен деятел е все по-близо до преместването в чисто нов дом на същия озеленен с дървета ъглов имот във Форт Уърт.

„ Не съм човек, който пролива сълзи постоянно, само че имам няколко за този план, ” сподели Лий, който беше една от движещите сили зад превръщането на 16 юни в народен празник.

В четвъртък на мястото се организира гала по издигане на стена, с Лий, който се причислява към другите в повдигането на рамката за първата стена на място. Очаква се къщата да бъде подготвена за нанасяне до 19 юни - денят на празника, отбелязващ края на робството в Съединени американски щати, който значи толкоз доста за Лий.

Този 19 юни също ще бъде 85-ият годишнина от деня, когато навалица, ядосана, че чернокожо семейство се е нанесло, стартира да се събира пред дома, който нейните родители преди малко са купили. С повишаването на тълпата родителите й изпратиха нея и братята и...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР