Форсирането на нещата не е полезно. Защо хората не приключват

...
Форсирането на нещата не е полезно. Защо хората не приключват
Коментари Харесай

Защо хората не приключват връзките си, когато те се изчерпат

Форсирането на нещата не е потребно. Защо хората не завършват връзките си, когато те се изчерпат? Научете повече от тази публикация!

Когато една връзка върви към края си, раздялата наподобява най-логичното и вярно решение. Защо тогава хората не завършват връзките си, когато към този момент не са щастливи ? Какво ги кара да се вкопчват в нещо умиращо?

Опитали сте всичко, само че нищо към този момент не е както преди и наподобява, че няма да бъде. Но все пак не се предавате.

Много пъти се усещаме неспособни да вземем сложното решение публично да сложим завършек на една изчерпала се връзка. А още по-трудно е, в случай че тази връзка е била дълга и двамата са били същински влюбени .

Раздялата и продължаването напред са най-хубавото нещо, което можете да извършите. Но от време на време се опитваме да се убедим, че ще оправим всичко. Освен това се опитваме да се научим да живеем с тези проблеми, които не са съществували при започване на връзката ни.

Много постоянно не можем да приключим връзките, които към този момент са се изчерпали. Научете за какво от идващите редове.

Причини за това за какво хората не завършват връзките си, когато към този момент не са щастливи в тях

Много хора към нас може би осъзнават, че е време да приключат връзката си и да продължат напред. Но това надалеч не е елементарно решение. Защо не се разделяме, когато връзката ни към този момент се е изчерпала? За това има редици аргументи:

В една умираща връзка няма ясна разлика сред нуждата от това да се разделим или да се опитаме да я спасим.

Мнозина не поставят завършек на връзките си заради редица аргументи. Сред тях са:

  • Страх от загубата на обичания човек и тъгата , която съпровожда една разлъка.
  • Страх от борба.
  • Страх от незнайното.
  • Децата също биват забъркани.
  • Страх от публичното мнение.
  • Не желаете да изгубите всичко, в което сте вложили толкоз доста.
  • Вина поради неуспеха.
  • Липса на самочувствие и боязън от самотата.

Всички раздяли са свързани със загуба и неизбежно водят до появяването на болежка. Тя се дължи на осъзнаването, че би трябвало да поемем по друг път. Един от най-големите ни страхове е поемането на опасности, откакто дълго време сме вървели по утъпкания път. Излизането от него е доста мъчно.

Понякога продължаваме една връзка поради проблеми, свързани със самочувствието ни.

“Не ме е грижа дали ме обича, аз го обичам и той още веднъж ще се влюби в мен някой ден ” – тази мисъл ви е добре позната, нали? Надеждата, че нещата могат да се трансформират, кара хората да кроят проекти по какъв начин да си върнат колегата назад. Тези проекти разкриват забележителна липса на самочувствие.

Отвращение от загубата

Психологът и лауреат на Нобелова премия Даниел Канеман е създател на идея, обясняваща за какво не завършваме връзките си, когато те се изчерпат.

Става въпрос за “отвращение от загубата ” или сложна разлъка с направените вложения . Натрапчивата мисъл, че сме вложили доста в тази връзка, ни пречи да я прекратим.

Социалната ни среда също е значим фактор. Хората са мощно загрижени от мнението на останалите. Страхуваме се освен от неуспехите си. Страх ни е, че другите ще видят по какъв начин се проваляме. Поддържането на маската на щастливи и удовлетворени от живота хора от време на време ни сковава.

Друг не по-малко значим фактор са децата. Двойките си мислят, че ще наранят децата си, в случай че се разделят. Този фактор може да накара сътрудниците, които даже нямат полова връзка, да продължат да живеят във враждебно настроена среда, която никога не е потребна за децата.

Знаци, че връзката ви завършва

Връзката ви е изчерпана, когато един или двамата сътрудници са изгубили мотивация и предпочитание да бъдат дружно. Въпреки подозренията ни, има ясни признаци, по кое време една връзка завършва.

  • Сексът не е приемлив или изобщо липсва.
  • Двамата сътрудници не поддържат връзка.
  • Постоянни вражди.
  • Поява на съмнение.
  • Липса на интерес

Всички заслужаваме да бъдем щастливи, а тези знаци ни демонстрират, че не сме и би трябвало да променим нещо. Погледнете на раздялата като на опция да се научите да се справяте сами.

Понякога вътрешният ни глас ни споделя, че е време да сложим завършек на нещо. Ако и при вас е по този начин, би трябвало да го извършите, да простите, в случай че е належащо и да продължите напред. Ако не знаете по какъв начин да се справите с тази обстановка, потърсете помощ.

Защото нещастните двойки не престават да са дружно? Защо не завършваме връзките си, когато е ясно, че те са се изчерпали?

Правим това поради навика, страха от загубата , обществената ни среда… има безчет аргументи за какво не завършваме връзките си, когато е належащо да го създадем.

Можете да решите проблемите си, като продължите да се вършиме, че нищо не се е случило. Но в случай че пандизите тази глава от живота си ще извършите най-хубавото за себе си. Това решение не е най-романтичното, само че от време на време е по-добре да се вслушваме в разсъдъка си, а не в сърцето си.

Инфо: https://zdraveikrasota.bg

Източник: diana.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР