Формула 1 въведе промени в правилата за 2019 г. с

...
Формула 1 въведе промени в правилата за 2019 г. с
Коментари Харесай

Формула 1 променя правилата напук на повечето отбори

Формула 1 вкара промени в разпоредбите за 2019 година за да улесни изпреварванията. Решението бе взето от комисията на F1, макар че 6 от 10-те тима гласоподаваха "против ". Изменят се крайните страни на предното крило на болидите, което ще им помогне да се следват по-лесно между тях.

Горната част на задното крило пък ще бъде по-голяма, което ще укрепи резултата от DRS системата (прилепването към настилката при висока скорост).

Решението идва като част от плануваните за 2021 година по-големи промени. Международната федерация по автомобилизъм (FIA) и шефовете на F1 обаче са решили, че тези промени може да бъдат въведени още през 2019. Причина за решението е това, че в първата конкуренция през този сезон - в Мелбърн (Авл), имаше единствено 5 изпреварвания.

Гласуването се е провело на 30 април, а съгласно разпоредбите на комисията всяко решение може да бъде взето с поддръжка на 4 от 10-те тима, в случай че всички останали - FIA, F1 и спонсорите, го поддържат.

Според слуховете срещу новите правила са били Ферари, Ред Бул, Рено, Макларън, Торо Росо и Хаас. Мерцедес, Форс Индия, Заубер и Уилямс са дали своят вот "за ". Преди вота само Уилямс намерено поддържаше измененията.

Техническият началник на отбора Пади Лоу изясни, че е време "F1 да предприеме дейности за положителното на шоуто ". Според шефа на Рено Сирил Абитбул измененията в този момент са безсмислени, откакто по този начин или другояче ще бъдат признати други за 2021 година

Решението на комисията би трябвало да бъде утвърдено и от Световния съвет на FIA. Не е ясно дали Ферари ще може да употребява правото си на несъгласие, което има за всевъзможни промени в механически правила. От "скудерията " ще би трябвало да потвърдят, че въпросните промени ще имат отрицателен резултат.

Източник: Сега
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР