Формацията предлага решения за нова транспортна схема на града, за

...
Формацията предлага решения за нова транспортна схема на града, за
Коментари Харесай

Три предложения на Български възход в Созопол, които няма да откриете в нито една друга програма

Формацията предлага решения за нова транспортна скица на града, за рибарския пристан, празниците " Аполония " и остров Свети Иван

Предизборната акция навлезе в заключителната си фаза, а в Созопол прелестно усещане прави появяването на един нов състезател – „ Български напредък “.

Почетният консул на Република Южна Корея, който е лидер на листата и кандидат-кмет влезе в политиката, с цел да промени посоката на развиване на общината, тъй като, както самичък казва  – " Созопол губи духа си и е на път да се трансформира във втори Слънчев бряг. "

„ Български напредък “ имат забавни хрумвания, които не са част от никоя друга стратегия.

Някои от тях са новаторски и наподобява са изпреварили времето си, други са прагматични, а трети – връщат Созопол към корените му. (ВИЖТЕ ПОВЕЧЕ В НАШАТА ТЕМА В РАЗВИТИЕ)

„ Наистина имам вяра, че хората ще ни припознаят. Нямаме никакви зависимости! Можем с намерено лице да застанем пред гласоподавателите си и да ги гледаме в очите. Мисля, че е време да загърбим партийните и персонални пристрастия и да управляваме в полза на жителите “, безапелационен е Йосиф Спиридонов, в чиято честност надали някой в Созопол има подозрение.

Флагман.бг показа част от тях, а през днешния ден ще прочетете за още четири от целите на " Български напредък ".

Три от тях няма да откриете в нито една листа - визията за рибарския пристан, философията за транспортната скица и празниците Аполония.

Както писахме " Български напредък " имат забавна идея за остров Свети Кирик, както и за възобновяване на дюните на Алепу. 

Рибарският пристан
 " Български напредък " и Йосиф Спиридонов оферират това пространство да се отвори към Стария град, трансформира в място за разходка и зона за фестивали 
Община да си върне рибарския пристан в Стария град, да отстрани паркинга и да го отвори като място като място за рекреация и фестивали.

За осъществяването на тази цел ще работят „ “ още от първия си ден в локалния парламент.

В момента оборудването се стопанисва от сдружение, което е еднолична благосъстоятелност на Министерството на земеделието. Идеята на „ Български напредък “ и Йосиф Спиридонов е отварянето на тази зона към Стария град.

„ Атмосферата на Созопол се губи, затваряйки една от най-хубавите елементи в Стария град. Ще се борим да си върнем собствеността. Знам, че това е допустимо. Ще употребявам контактите си и концепциите, които имаме, с цел да убедим страната, че би трябвало да възвърне пристанището и зоната към него на Созопол. Ние ще го желаяме и се надяваме на схващане в полза на българските граждани  “, безапелационен е Йосиф Спиридонов.

Остров Свети Иван
 Остров Свети Иван има голям капацитет, безапелационни са от " Български напредък "  
Приоритет на Йосиф Спиридонов и „ Български напредък “ ще е и Свети Иван – най-големият български остров, който има капацитет да се трансформира в топ забележителност.

Нужна е ясна идея и проект за ръководство, с който да се желае партньорство с страната за ръководството на острова, безапелационни са от „ Български напредък “. 

Плановете на „ Български напредък “ са от една страна да развие поклонническия туризъм – там бяха открити мощите на Свети Йоан, а от друга – да се направи сцена за изкуства и отвори музей с артефактите, открити на Свети Иван.

На острова има и скални зайци, които са неповторими за България. Те подарени от австрийския император на Созопол и повече от век се развъждат на острова, където са разкрили идеалния си хабитат.

Йосиф Спиридонов и „ Български напредък “ имат прагматична визия за остров Свети Кирик, където виждат не хипотетичното създаване на " Лувър ", а Рибарско учебно заведение. (ВИЖТЕ НАШАТА ТЕМА В РАЗВИТИЕ)

Аполония
  Празниците на изкуствата са страхотни, само че за какво не ги провежда общината, питат от Български възход
" Български напредък " и Йосиф Спиридонов оферират напълно нова идея за празниците на изкуството „ Аполония “, които са емблематични за Созопол.

На първо място връщане към класическия формат – в дните от 10 до 22 септември, както е било дълги години.

В момента празниците се провеждат от външна фондация, която получава финансова помощ от общината. Промоутърите са избрали да ги организират в дейната част на лятото, а визията на Йосиф Спиридонов е те да са през септември, с цел да удължат сезона – с задача към бизнеса и туризма в Созопол, а не към облагата на уредниците.

„ Идеята ми може и да не се хареса на някого, само че преди всичко слагам ползите на Созопол. Смятам, че Общината има потенциал и благоприятни условия, с цел да организира „ Аполония “. Не върша сметка на парите, които печели фондацията, само че съм пресметнал какъв брой губи общината. Отпуска се общинска дотация от 50 хил.лева, по-късно се дават консумативи за още толкоз – дава им се амфитеатъра, осветяване, озвучаване, други зали за концертите. Общината е предоставила на тази фондация опция да търгува с тротоарното право - от палатките на търговците пред сцената не влиза нито лев в бюджета. Губят се и приходите от билети, които не са малко. Музикантите, артистите и участниците ни са прелестни, те са на международно равнище, само че за жалост са неприятно платени в България. Общите разноски за изпълнителите са от порядъка на 50-60 хил.лева. Подчертавам, че не считам какъв брой печели въпросната фондация, а пресмятам какъв брой губи Общината, а това са 500-600 хил.лева на година, с които може всяка година да вършим по една хубава спортна площадка и парк в някое село “, сподели пред Флагман.бг Йосиф Спиридонов.

Созопол е дал марката „ Аполония “ на външна компания, която не мисли стратегически, а гледа само личната си облага, неудовлетворен е той.

Йосиф Спиридонов си спомня сантименталните години на „ Аполония “, когато създатели от цялата страна се събираха през септември в Созопол и даваха друга атмосфера на курорта.

Транспортната скица
 Внедряването на съвременни електробуси в градската транспортна скица е една от концепциите на " Български напредък "
Иновативно е предлагането на „ Български напредък “ за транспортната скица на града. Те оферират да се построи буферен паркинг в кв. „ Мисари “, откъдето туристите да се извозват до Стария град с електрически шатъл или голф колички с билета от паркинга.

„ В Европа има доста сходни образци на градчета, които не са по-красиви от Созопол. Дори в противен случай! Може да използван този опит и съм сигурен, че ще е сполучлив “, безапелационен е Йосиф Спиридонов.

Йосиф Спиридонов и съветниците от „ Български напредък “ имат друга визия за новата автогара. Според тях тя не би трябвало да е в Стария град, тъй като той се задушава, а в кв. " Мисари ", където има отредени 8134 кв.м. и са минали всички процедури – до „ Лидл “.

От „ Български напредък “ ще упорстват за възобновяване на градския превоз в Созопол. Има доста благоприятни условия Общината да кандидатства по стратегии за електрически рейсове и да обезпечи съответна връзка сред кварталите.

„ Созопол не върви в добра посока. Това се опитваме да променим. Заставаме с чисти намерения и ясни хрумвания за развиването на общината. Заради това слоганът на нашата акцията е – „ Созопол – обич и орис “ “, приключи Йосиф Спиридонов.

 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР