Формацията на Кирил Петков и Асен Василев фокусира много надежди,

...
Формацията на Кирил Петков и Асен Василев фокусира много надежди,
Коментари Харесай

Политолог: Не е нормално да има правителство "ГЕРБ 4" под някаква форма

Формацията на Кирил Петков и Асен Василев концентрира доста очаквания, само че дължат детайлности по какъв начин ще осъществят леви решения с десни принадлежности. Те залагат прекалено много на личността в политиката и държавните институции, само че в случай че нямат ясна идеологическа идея по какъв начин тъкмо ще създадат това, хората бързо ще се разочароват от тях. Не всичко опира до индивида в политиката, в последна сметка политиката е въпрос на полезности и опция да мобилизираш групи в обществото, които да те поддържат за по-дълъг интервал от време.

Това съобщи в ефира на Българското национално радио политологът доцент Иво Инджов. 

" Не е обикновено да има държавно управление " ГЕРБ 4 " под някаква форма.... Има Такъв Народ лансираха фигури със противоречива известност, само че в случай че се стигне до образуване на коалиция на смяната, те би трябвало под някаква форма да се схванат с останалите партии ", разяснява още доцент Инджов.

Според него до края на тази година държавно управление ще бъде формирано. В него планът на “дуото от Харвард ” ще заема значимо място. 

" Има доста положителни шансове за коалиция сред " Продължаваме промяната ", Демократична България и ИБГНИ, които са застрашени от възхода на новата партия, само че ще влязат в Народното събрание. Ако има и поддръжка от Има Такъв Народ и Българска социалистическа партия, ще има държавно управление, което да издържи най-малко 1-2 години ".
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР