Ford възнамерява да преобърне пазара на електромобили в САЩ с

...
Ford възнамерява да преобърне пазара на електромобили в САЩ с
Коментари Харесай

Най-популярният автомобил в Америка се сдоби с бюджетен електрически модел

Ford има намерение да преобърне пазара на електрически автомобили в Съединени американски щати с премиерата на F-150 Lightning - пикап с електрически мотор, който ще се продава за малко под 40 000 $. 

Моделите от бензиновата F-серия на Ford са най-купуваните коли в Съединените щати в продължение на 45 години.

Компанията продава по 900 000 коли от тази линия всяка година, което ѝ носи над 40 милиарда $ доходи. 

Според Axios - един от всеки двадесет автомобила по пътищата на Съединени американски щати е обичайният F-150, като " в провинциална Америка паркингите са цялостни с пикапи, а не с Tesla и скутери ". 

" Ако Tesla постави началото на революцията, Ford евентуално ще завоюва заслугите за превръщането на електрическите автомобили в всеобщо транспортно средство. Цената на F-150 Lightning го прави повсеместен и наличен вид, който в някои условия може да се зареди за по-малко от час ", разяснява медията. 

До момента Ford са получили 200 000 предварителни поръчки за продажба и се надяват, че ще могат да реализират равнище от 150 000 бройки годишно серийно произвеждане на електрическия пикап. 

Ford Lightning не е първият тежък автомобил с акумулатори на пазара. Електрическият GMC Hummer и към този момент са на пазара, само че не разполагат с преимуществото на ниската цена, което Ford употребява. 

F-150 Lightning има две разновидности на акумулаторите, които разрешават 370 или 515 км общоприет пробег с едно зареждане. Моделът се предлага и в първокласен вид - така наречен Platinum edition - чиято цена стига до малко над 90 000 $. 

Периодът на зареждане на батериите варира от 15 часа при нормални услвоия, до към 40 минути на станции за бързо зареждане. 



Предният багажник на F-150 Lightning е с размер от към 400 литра, а кабината е снабдена с 11 електрически изхода, в които може да се включат принадлежности, къмпинг-оборудване, да се зареди различен електрически автомобил или даже да се обезпечи аварийно зареждане за къщата, в случай че токът спре ненадейно. 

Пробегът му спада, когато се наложи да тегли тежък товар като каравана или лодка, само че съгласно разбор на CNN - въпреки всичко остава съпоставим със междинната дълготрайност на шофиране измежду притежателите на пикапи в Съединени американски щати. 

" Единственият проблем е, че придобиването на Lightning сега е много мъчно за хората, които към момента не са го поръчали. Ford спря да приема поръчки от купувачи на дребно поради високото търсене ", разясняват още в CNN, като назовават F-150 Lightning " същинска повратна точка в дългогодишната обич на Америка към пикапите ".  

" Електромобилите към този момент няма да бъдат предимство единствено за богатите хора в градовете. Ако всичко върви по проект, Ford ще притегли клиенти, които в никакъв случай до момента не са обмисляли да купят електрически автомобил или пикап ", споделят от Axios.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР