Ford уволнява около 700 работници, които произвеждат F-150 Lightning, електрическата

...
Ford уволнява около 700 работници, които произвеждат F-150 Lightning, електрическата
Коментари Харесай

Ford уволнява 700, които създаваха електрическа версия на F-150

Ford уволнява към 700 служащи, които създават F-150 Lightning, електрическата версия на най-продавания пикап, и за разлика от други скорошни съкращения, това няма нищо общо с продължаващата стачка на профсъюза United Auto Workers.

Компанията съобщи, че краткотрайно приключва една от трите смени в своя център за електрически автомобили Rouge в Диърборн, Мичиган, покрай основния щаб на компанията. Той ще върти съкращенията сред трите смени.

Ford краткотрайно затвори завода това лято, с цел да усъвършенства индустриалния си потенциал, а компанията сподели, че последното редуциране е обвързвано с „ голям брой ограничавания, в това число веригата за доставки и обработката и доставката на транспортни средства, държани за инспекции на качеството след рестартиране на производството през август “.

Продажбите на Lightning паднаха с 45% през третото тримесечие спрямо година по-рано, заяви компанията по-рано този месец, макар че Ford съобщи, че чака да регистрира нарастване на продажбите през последните три месеца на годината, защото увеличението на потенциала в завода лишава резултат. Компанията сподели, че общото търсене на нейната гама електрически транспортни средства остава мощно с 65% нарастване през третото тримесечие.

Целенасочената стачка на UAW в общо пет заводи за сглобяване на Ford, General Motors и Stellantis накара и трите компании да съкратят служащи.

Ford разгласи спомагателни 500 съкращения, разпределени в пет завода за съставни елементи от понеделник, заради разширението на стачката на UAW в най-големия му цех, Kentucky Truck Plant, предходната сряда. В четвъртък ръководителите на компанията споделиха, че може да има общо 4600 съкращения до края на тази седмица в другите фабрики заради разширението на стачката до Kentucky Truck. Досега е уволнила близо 2500 служащи, без да се броят тези, които са строили Lightning.

Stellantis също разшири съкращенията си в петък до 780 чиновници в два завода в Кокомо, Индиана, с което съкращенията в цялата компания от началото на стачката на 15 септември доближиха 1420.

GM уволни 2300 служащи, което приписва на въздействието на стачката, макар че през последните дни не бяха оповестени спомагателни съкращения.

Работниците, уволнени заради стачката, нямат право на компенсации за безработица в множеството щати. Работниците също не дават отговор на условията за по този начин нареченото „ подзаплащане “, което се заплаща от фирмите. Заедно компенсациите за безработица и спомагателното възнаграждение покриват 74% от естественото им възнаграждение, до момента в който са уволнени. Но чиновниците на F-150 Lightning, които са съкратени, ще имат право както на безработица, по този начин и на в допълнение възнаграждение, съгласно представителя на Ford Джесика Енох.

Синдикатът оспори изказванията на фирмите, че е трябвало да редуцира служащи, чиято работа е била наранена от стачката в други фабрики, само че сподели, че съкратените служащи имат право на същите $500 седмично компенсации за стачка като близо 35 000 сега стачка в трите компании.

„ Те се пробват да притиснат нашите членове, с цел да се задоволят с по-малко “, сподели президентът на UAW Шон Фейн по-рано за съкращенията. „ С техните рекордни облаги не им се постанова да редуцират нито един чиновник. “

Източник: cnn.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР