Ford си спечели критиките на анализаторите от Уолстрийт през юли,

...
Ford си спечели критиките на анализаторите от Уолстрийт през юли,
Коментари Харесай

Кредитният рейтинг на Ford достигна дъното

Ford си завоюва рецензиите на анализаторите от Уолстрийт през юли, когато разгласи евентуалната сума за преструктуриране на стойност 11 милиарда $

Още по тематиката
Опасното шофиране на Илън Мъск

Предприемачът от дълго време има проблеми с анализаторите и спекулантите на финансовия пазар
17 авг 2018
BMW подвига цените на колите в Китай поради комерсиалната война

Спортните модели X5 и X6 ще нарастнат с 4% и 7%
31 юли 2018
Майк Манли застава отпред на Fiat Chrysler

Досегашният управител на Jeep наследява на поста легендата в автосектора Серджо Маркионе, който напуща по здравословни аргументи
23 юли 2018 Moody’s намали внезапно кредитния рейтинг на Ford и това заплашва американския автопроизводител да няма изискваната оценка, тъкмо когато вложителите са скептични по отношение на проекта на новия изпълнителен шеф, написа Financial Times.

Недоверие в новата тактика

Moody`s намали рейтинга на Ford от Baa2 до Baa3, което е най-ниският вероятен рейтинг съгласно условията на компанията. Задълженията, оценени по този метод, са обект на сдържан кредитен риск. Рейтинговият спад " отразява разтърсената международна бизнес позиция на компанията и провокациите, пред които ще се изправи, с цел да извърши програмата си ", споделят в изказване Moody`s. Компанията има поради проекта за преструктуриране на основния изпълнителен шеф Джим Хакет.

Според организацията желанията му " биха могли да доведат до дълг от 11 млрд.долара, като 7 милиарда са за обвързваните разноски за идващите три до пет години ". Ford си завоюва рецензиите на анализаторите от Уолстрийт през юли, когато разгласи евентуалната сума за преструктуриране на стойност 11 милиарда $ и понижи упованията си за годишни доходи. В резултат на тези дейности някои вложители изявиха терзания, че проблемите на компанията биха могли да доведат до понижаване на изплащаните дивиденти.

Слаби резултати

Анализаторът от Moody’s Брюс Кларк разяснява намаления кредитен рейтинг като " негативното развиване, което оказва въздействие върху Ford се дължи на понижените маржовете в Северна Америка поради по-високи разноски. Друга причина е неприятното показване на китайските интервенции, при които брутната облага е паднала до 70 млн. $ през първата половина на 2017 година, а загубата е 633 млн. $ през първата половина на 2018 година Също по този начин в Южна Америка компанията е изгубила 750 млн. $ през 2017 година Очаква се да продължат загубите и в Европа поради разноските към Brexit ".

В изказване, с което реагира на намаления си рейтинг, от Ford оповестиха, че положението ѝ е устойчиво. Това се дължи на финансовата ѝ еластичност. " Знаем, че можем да се възползваме от мощните си страни и да повишим по-слабите резултати в проблематичните райони. Уверени сме, че до момента в който подхващаме дейности, пазарът ще признае нашия прогрес. "
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР