Ford обяви, че зареждаемите (plug-in) хибридни търговски автомобили на компанията ще предложат

...
Ford обяви, че зареждаемите (plug-in) хибридни
търговски автомобили на компанията ще
предложат
Коментари Харесай

Електрифицираните модели на Ford с автоматичен електрически режим

Ford разгласи, че зареждаемите (plug-in) хибридни търговски коли на компанията ще предложат автоматизирано превключване в изцяло електрически режим на работа при навлизането в особено обособени градски зони за придвижване на превозни средства с нулеви нездравословни излъчвания.

От Ford разясняват, че тази функционалност е въведена вследствие на желанието на компанията да способства за по-чистия въздух в чувствителни градски зони и разчита на зареждаемата хибридна задвижваща система на коли, като тази на (Plug-In Hybrid).

Благодарение на локализирането на превозното средство в действително време, системата е допустимо да превключи автоматично в напълно електрически режим на работа освен когато навлезе в обособена зона, само че също по този начин и при задръствания на пътя. Също по този начин е възможно и ръчното въвеждане на допълнителни "нулеви " зони, като такива към учебни заведения, детски площадки или хранилища.

При излизането от "нулевата " зона, ако не последва интервенция от страна на водача, хибридната система преценява сама в какъв режим да продължи да функционира.

Благодарение на интегрираната си батерия (13.6 kWh), Ford Transit Custom Plug-In Hybrid и Tourneo Custom Plug-In Hybrid оферират опция за изминаването на надлежно до 56 и до 53 километра* в чист електрически режим. В комбинация с еднолитровият EcoBoost двигател с вътрешно горене, автономността на колите се увечилама до над 500 километра.



* NEDC
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР