Ford обяви, че компанията провежда серия от изпитания в Кьолн,

...
Ford обяви, че компанията провежда серия от изпитания в Кьолн,
Коментари Харесай

FORD тества система за автоматично намаляване на скоростта в рискови райони

Ford разгласи, че компанията организира серия от тествания в Кьолн, Германия, с напълно електрическия , които имат за цел да ревизира приложимостта на система за автоматизирано понижаване на скоростта на транспортното средство при навлизането му в авансово оразмерен рисков регион (Geofencing). Като такива региони могат да бъдат категоризирани улици в непосредствена непосредственост до учебни заведения, пешеходни зони, лечебни заведения и други.

От Ford споделят, че тази система е в положение както да усили доста сигурността по улиците, по този начин и отстрани опцията от санкциониране на водачите при недовиждане от тяхна среда във връзка с рестриктивните мерки по пътищата.

"Технологията за съгласуваност в автомобила имат потвърден капацитет да създадат ежедневното шофиране по-лесно и безвредно за всички, освен за този зад кормилото ", разясняват от Ford Европа. "Geofencing може да подсигурява, че скоростите ще бъдат понижени където и даже когато е належащо, с цел да се увеличи сигурността и да се сътвори по-приятна конюнктура ".



Данни на Ford сочат, че според от страната, до 29% от смъртните случаи по пътищата са на пешеходци и велосипедисти. Ограничаването на скоростта на придвижване на до 30 км/ч се преглежда като основна мярка за намаляването на тези опасности в градска среда, като главната причина тук е спомагателното време за реакция, което получават водачите.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР