Ford обяви, че компанията е станала първия автомобилен производител в света,

...
Ford обяви, че компанията е станала първия
автомобилен производител в света,
Коментари Харесай

Ford въведе екзоскелети в производствения си процес

Ford разгласи, че компанията е станала първия автомобилен производител в света, който е въвел използването на екзоскелети в масовия си индустриален развой на поточната линия.

Екзоскелетите за горната част на тялото на служащите на Ford разрешават на използващите ги да повдигат и пренасят елементи, които другояче биха били прекалено тежки. “Работата на поточната линия изисква знание, умеене и е физически натоварващо ”, разяснява Дейл Уишноски, вицепрезидент на подразделението Производство на Ford Европа. “Екзоскелет костюмите може да изглеждат като нещо от научната фантастика, само че те в действителност могат да помогнат за намаляването на натоварването на нашите служащи и да направят физическите натоварвания по-леки ”.

“Моята работа може да бъде като тренировка във фитнес клуб и трябва наистина да си в отлична форма, с цел да се справиш със дилемите ”, споделя Рамон Наварет, отговарящ за сглобяване на интериора на колите на Ford. “Екзоскелет костюмите определено внасят огромна разлика и в края на смяната се усещам доста по-свеж ”.



Първият комплекс на Ford, в който направените от исполин и карбон екзоскелетите се вкарват в приложимост на поточната линия, е във Валенсия, Испания- родното място на Galaxy, Kuga, Mondeo, S-MAX и Transit Connect.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР