Фонтанът с фигурата на жена заработи след десетки години прекъсване.

...
Фонтанът с фигурата на жена заработи след десетки години прекъсване.
Коментари Харесай

Във Видин заработи отново фонтанът с фигурата на жена

Фонтанът с фигурата на жена проработи след десетки години спиране. Причината да запустее била щета във водопроводната апаратура на системата.
„ Община Видин предприе нужното, с цел да бъде поправен и хубостта му да радва жителите и гостите на нашия град. Ремонтът на оборудването е изработен от Общинското дружество „ Чистота, озеленяване и благоустройство “, а действието и поддръжката му ще се осъществят със съдействието на хотел „ Анна-Кристина “, заяви кметът доктор Цветан Ценков.
 Хиляди нови цветя блестнаха във Видин (СНИМКИ) Хиляди нови цветя блестнаха във Видин (СНИМКИ)
Кампанията се осъществя в границите на втория стадий от програмата „ Нашият Видин – по-красив от всеки път “. Днес деца от ДГ...

Известният с фигурата на жена шадраван се намира в остарялата част на Крайдунавския парк. Той е монумент на културата на парковото изкуство. Автор на творбата, проектирана в гипс, е  Александър Апостолов, родом от село Арчар, Видинско. Изработката от мрамор (в края на 60-те години) е дело на Евгени Петров – художник и учител по изобразително изкуство в нашия град.

„ От Държавен списък – Видин ни предоставиха черно-бяла фотография на шадравана, направена през 60-те/70-те години на ХХ век от фотографа Иван Лилков. Вечер фонтанът ще бъде осветлен и ще съставлява същинска атракция. Мястото, където се намира, е едно от най-посещаваните и желани от видинчани за разходка и отдих. Възстановяването на оборудването е поредна стъпка, която общината подхваща към видоизменение на образа на старопрестолен Видин и превръщането му в чист, зелен и прелъстителен град – една същинска перла на дунавския бряг “, добавя градоначалникът.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР