Фонтанът пред общината в Пловдив беше напълнен с диетична кола.

...
Фонтанът пред общината в Пловдив беше напълнен с диетична кола.
Коментари Харесай

В Пловдив започва Нощта на музеите и галериите


Фонтанът пред общината в Пловдив беше запълнен с диетична кола. Сн. БГНЕС

Диетична кола бликна от фонтана с пеликаните пред общината в Пловдив. Така беше обещано началото на тазгодишната Нощ на музеите и галериите, която стартира в петък, 15 септември и продължава и на 15 и 17 септември.

Това е най-големият фестивал в града, в който музеи, галерии и клубове работят до дребните часове на нощта.

Фонтанът с кола, или " Любовен скок " - статуя, е дело на американския художник Майк Буше и част от независимата му галерия Private Idano в изложба " Сариев ". Представял се на Венецианското биенале, " Манифеста " и други влиятелни конгреси и е непосредствен помощник на различен прочут американски художник - Пол Маккарти. Буше се интересува от известната просвета, нетрадиционните материали и обществените опити.

В " Нощ " -та се включват всички съвсем всички музеи и галерии в града. Организирани са също и концерти и изложения навън.

В Музея на авиацията да вземем за пример 150 определени гости ще могат да опитат галактическа храна и да схванат по какъв начин се вършат ястията за астронавтите. Специални изложения са подредени и в Регионалния етнографски, исторически, археологически, природонаучен музей.

За първи път от доста години ще бъде отворена и постройката на Детмаг Снежанка в центъра на града, където ще има няколко експозиции.

В събота вечер на " Нощ " -та ще гостува " Фортисимо фест " с " Музика под звездите ". Концертът на Софийската филхармония под диригентството на Максим Ешкенази ще е в Античния спектакъл. Ще бъдат изпълнени типичен произведения на български композитори, български фолклор, а за край ще звучат сантименталните шлагери от златния кино фонд на България.

Има специфична стратегия от събития и за деца.

Пълната стратегия и местата, които вземат участие в " Нощ " -та може да откриете на night.bg.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР