Фондовият пазар, измерен чрез индекса S&P 500, решително се промъкна

...
Фондовият пазар, измерен чрез индекса S&P 500, решително се промъкна
Коментари Харесай

Все още има време да яхнете бичия пазар?

Фондовият пазар, измерен посредством показателя S&P 500, уверено се промъкна и продължава да върви напред, надграждайки неотдавнашния подтик нагоре над 4400 пункта. Въпреки че има някои признаци на свръхпокупен пазар, не виждаме никакви доказани продажни сигнали още, пишат механически анализатори. SPX преодоля две дребни равнища на опозиция, като върховете от 2023 година са покрай 4610 като идната зона за превъзмогване. Над това равнище могат да бъдат достигнати върховете за всички времена при 4800 пункта.Що се отнася до опциите за спад, към момента има явна празнота в графиката на SPX до 4420 или такава, която елементарно може да бъде запълнена. Дори и това да се случи, бичият сюжет ще остане недокоснат. Докато SPX не затвори под 4400, графиката на SPX е възходяща.Коефициентите пут-кол остават единствено за личен капитал при сигнали за покупка, защото и двата понижават. Отново има известно деформиране от пут арбитраж на акции, изключително видимо при CBOE, където по-рано тази седмица съотношението пут-кол на CBOE единствено за акции беше 1,10. Но това е просто „ звук “, що се отнася до способността за прогнозиране на съотношенията пут-кол единствено за капитала. Те ще останат на сигнали за покупка на акции, до момента в който не се преобърнат и стартират да се повишават.Ширината на пазара не е мощна. Всъщност за къс миг преди седмица осцилаторите на ширината се прекатурнаха, с цел да алармират за продажба, само че по-късно се възвърнаха. Към 24 ноември те са на сигнали за покупка и са в непретенциозно свръхкупена територия. Бихме предпочели да ги забележим доста по-свръхкупени, в сравнение с са, когато SPX пробива нагоре. Така че ширината беше разочароваща и даже един ден на негативна широчина може да хвърли осцилаторите назад към сигнали за продажба. Напоследък имаше доста удари в тези сигнали, тъй че няма да търгуваме с широчина като независим знак.Новите върхове и нови спадове на NYSE не престават да наброяват по-малко от 100. По този метод този знак остава безпристрастен.VIX се намали, макар че не наподобява да желае да пробие под годишните дъна от близо 13.0. Това резервира както „ пика на пика “, по този начин и наклонността на сигналите за покупка на VIX непокътнати. Сигналът за покупка „ връх на пик “ е на път да „ изтече “ самичък. Това значи, че комерсиалната система, която изградихме към тези „ връхни скокове “, приканва за излизане от търговията след 22 търговски дни. Ние ще излезем от тази търговия от 24 ноември. Тенденцията на сигнала за покупка на VIX ще бъде прекъсната единствено в случай че VIX затвори над своята 200-дневна пълзяща междинна.
Състоянието на дериватите за волатилност остава мощно оптимистично в своите вероятности за акциите. Това е по този начин, тъй като и двете срочни структури (VIX фючърси и показатели на волатилност на CBOE) имат надолнище нагоре, а VIX фючърсите се търгуват със обилни награди по отношение на VIX.
Следващата седмица стартира нов сезонен прогресивен интервал. Подробностите са разказани в идната рекомендация.В резюме, ние поддържаме „ съществена “ възходяща позиция, до момента в който SPX е над 4400 и ще търгуваме други доказани сигнали към тази „ съществена “ позиция.Има няколко сезонни възходящи фактора, които се случват сред Деня на благодарността и първите няколко дни на януари:Ръстът след Деня на благодарността„ Януарският резултат “ (който в този момент се реализира през декември)Ралито на Дядо Коледа, което обгръща последните пет търговски дни от една година и първите два от идната година.
Източник: infostock.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР