Фондовите пазари не уплашиха от опасността за ескалация на напрежението

...
Фондовите пазари не уплашиха от опасността за ескалация на напрежението
Коментари Харесай

Уолстрийт пренасочва вниманието си към корпоративните отчети

Фондовите пазари не уплашиха от заплахата за ескалация на напрежението сред двете нуклеарни страни Съединени американски щати и Русия, които кръстосаха шпаги в Сирия. Инвеститорите се оказаха прави да не залагат на сериозен боен случай.

Реакцията на борсовите показатели в Европа след отварянето на търговията в понеделник сподели, че прогнозите на вложителите от преди седмица се оказаха верни. Изменението на акциите след горещия уикенд беше извънредно едва. Това пристигна на основата на 1% повишаване на европейските показатели през предходната седмица.

Купувачите на Стария континент бяха много внимателни, само че последваха умереното повишаване на Уолстрийт. Геополитиката управляваше решенията и на щатските вложители, само че последователно се наблюдаваше пренасяне на фокуса към икономическите и финансовите вести от фирмите.

Корпоративното събитие номер едно се оказа чуването на Марк Зукърбърг от американските законодатели във връзка с абсурда с персоналните данни на потребителите на Фейсбук.

Инвеститорите в софтуерния бранш поддържаха акцията, само че купуваха и доста от другите огромни имена през седмицата. Това е сигнал за завръщане на оптимизма към борсата и за образуване на дъното от корекцията от февруари насам, което виждаме през последните седмици.

Корпоративните вести ще бъдат главната тематика за пазара, защото към този момент стартира публикуването на новите доклади. Реакцията към резултатите на огромните банки, обаче, демонстрира и подозрения в запазването им през годината.

Три от водещите финансови институции JPMorgan Chase, Citigroup и Wells Fargo изкараха по-високи облаги от прогнозите, само че акциите им не съумяха да завоюват от това. Причината е, че всеки на пазара знае какъв брой добре се показват банките и новините не са изненада. Предстои да забележим дали и с други браншове няма да има такава реакция на пазара. Това не значи, че Уолстрийт ще тръгне надолу, само че ще ограничи облагите за тази година.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР