Фондовата борса в Ню Йорк ще преустанови търговията с акции

...
Фондовата борса в Ню Йорк ще преустанови търговията с акции
Коментари Харесай

Американската фондова борса ще делистне 3 от най-големите китайски телекома

Фондовата борса в Ню Йорк ще прекрати търговията с акции на три от най-големите държавни телекомуникационни компании на Китай този месец, заяви Си Ен Ен. Общата пазарна капитализация на фирмите е близо 150 милиарда $.

Решението е във връзка със заповед, подписана от президента Доналд Тръмп в края на предходната година, която не разрешава на американците да влагат във компании, за които американското държавно управление подозира, че или са притежавани, или са следени от китайската войска.

Компаниите, за които става въпрос са China Mobile (CHL) (която се търгува на борсата от 1997 г.) и има пазарна капитализация от 111 милиарда $, China Telecom (CHA) – която е на американската борса от 2002 година и има пазарна капитализация от 21 милиарда $ и China Unicom (CHU) с пазарна капитализация от 16,8 милиарда $, която е на борсата от 2000 година Те ще бъдат спрени от нюйорската фондова борса NYSE към 11 януари, когато заповедта влезе в действие.

Междувременно китайското министерство на търговията разгласи, че Пекин ще предприеме " нужните ограничения " за отбрана на ползите на китайските компании, като добави, че се опълчва на включването на такива компании в листата на Вашингтон с " комунистически китайски военни компании ".
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР