Фондацията София – европейска столица на спорта и Столична община

...
Фондацията София – европейска столица на спорта и Столична община
Коментари Харесай

Столична община и София – европейска столица на спорта наградиха българските сабльорки след триумфа им в Ташкент

Фондацията " София – европейска столица на спорта " и Столична община наградиха през днешния ден най-хубавите български сабльорки Йоана Илиева, Олга Храмова, Емма Нейкова, Ана Михайлова и Калина Атанасова след историческия успех в отборната конкуренцията на надпреварата от Световната купа в Ташкент, Узбекистан.

Церемонията се организира в осведомителния център на фондацията, а с изключение на състезателките на награждаването участваха още треньорът на златния тим Ивайло Воденов, Запрян Ванчев от Фехтовална академия " Васил Етрополски ", където упражняват девойките и други.

Лично заместник-председателят на фондацията " София – европейска столица на спорта " Анатоли Илиев награди българските сабльорки с големи букети и ваучери на стойност 400 лв. за закупване на спортни артикули и екипировка.

По време на церемонията състезателките и техния ментор описаха в детайли за историческия триумф в Ташкент и не скриха упоритостите си да се борят за квота в отборното съревнование на сабя по време на Летните олимпийски игри в Париж 2024.

" Много благодаря на всички за вниманието. Още продължаваме да си спомняме моменти от надпреварата, да гледаме видео, беше ужасно. Толкова единни не сме били в никакъв случай и това е в главната на триумфите в последния един месец. Когато тимът е едно цяло, всичко върви по-лесно ", показа една от сабльорките ни Йоана Илиева.

" Това е най-големият триумф в последните години. Благодаря на девойките за всичко. Ще се борим за олимпийска квота като тим, само че единствено 8 отбора се класират за Игрите. Шансовете преди Световната купа в Ташкент бяха мираж. В момента сме девети в международната класация, което е добра изходна позиция ", добави наставникът на девойките Ивайло Воденов.

Окончателният лист с участниците в отборните съревнования във фехтовата на всички оръжия за Париж 2024 ще станат ясни на 1 април следващата година.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР