Фондацията на Бил и Мелинда Гейтс обещава да предостави 1,4

...
Фондацията на Бил и Мелинда Гейтс обещава да предостави 1,4
Коментари Харесай

Бил Гейтс дава 1,4 милиарда долара на дребните фермери

Фондацията на Бил и Мелинда Гейтс дава обещание да даде 1,4 милиарда $ в поддръжка на фермери с дребни стопанства, с цел да могат да се оправят с въздействието на климатичните промени, заяви Ройтерс. 

Инициативата е част от напъните, които водачи от целия свят поставят в границите на срещата на високо ниво на Организация на обединените нации за климата КОП27 в Египет в египетския курорт Шарм ел Шейх, да усилят размерите на така наречен " адаптивно финансиране ". " То е обвързвано с вложения, които надвишават рамките на нормалните бизнес практики и са съобразени с вероятните резултати, които промените на климата оказват върху съответната активност ", осведоми уеб сайтът на интернационалната организация за разбори и изследвания Световен институт за ресурсите (WRI).

Светът не прави задоволително, с цел да помогне на по-бедните народи да се оправят с резултатите от световното стопляне, разгласи Организацията на обединените народи (ООН) през предходната седмица. Финансирането би трябвало да бъде увеличено на 340 милиарда $ годишно до 2030 година, прибавя Организация на обединените нации.

Ангажиментът, стихотворец от фондацията на Бил и Мелинда Гейтс, оповестена на климатичния конгрес в Шарм ел Шейх, ще помогне на фермерите с по-малки стопанства в Субсахарска Африка и в Южна Азия да изградят устойчиви модели на труд и да покачат добивите си, отбелязва Ройтерс.

" Прехраната и приходите на над 2 милиарда души зависят от дребните ферми, само че в този момент по-малко от 2 % от финансирането в световен мащаб, обвързвано с климата, е ориентирано, с цел да им помогне да се приспособяват към климатичните промени ", се споделя в известие на фондацията " Гейтс ".
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР