Фондацията на американския милиардер Бил Гейтс, основател на Майкрософт, отказа

...
Фондацията на американския милиардер Бил Гейтс, основател на Майкрософт, отказа
Коментари Харесай

Бил Гейтс реши да не сътрудничи със саудитски фонд заради случая Хашоги

Фондацията на американския милиарде р Бил Гейтс, създател на Майкрософт, отхвърли да продължи съдействието си със саудитската благотворителна организация " Миск ", обвързвана тясно с престолонаследника принц Мохамед бин Салман, съобщи ТАСС, като цитира електронната версия на сп. " Форчън ".

Фондацията " Миск " беше учредена от принца през 2011 година. Фондацията на Бил Гейтс и брачната половинка му Мелинда взе участие в една от благотворителните начинания на " Миск " на обща стойност към 10 милиона $, ориентирана към даването на грантове на младежи по целия свят за реализирането на техни иновационни планове в сферите на образованието и устойчивото развиване. 

Бил и Мелинда Гейтс са дали обещание да дават 5 милиона $ от нужните средства. Саудитската фондация към този момент е получила 1,5 милиона от тях. Поради обстановката с убийството на Хашоги, която провокира съществено безпокойствие, фондацията на семейство Гейтс отхвърли да продължи съдействието си с " Миск ".

Сред сътрудниците на саудитската фондация са и редица американски софтуерни компании, в това число Google и Туитър. Засега обаче не е ясно дали те ще продължат работата си с " Миск ", отбелязва ТАСС. 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР