Фондация “Заедно в час” вече близо осем години работи за

...
Фондация “Заедно в час” вече близо осем години работи за
Коментари Харесай

Защо Заедно в час е точното място за вас

Фондация “Заедно в час” към този момент близо осем години работи за това всяко дете в България да има достъп до качествено обучение и опция да осъществя капацитета си, без значение от средата, в която живее, и социално-икономическия си генезис. Организацията оказва помощ за това нови хора – сполучливи експерти и завършващи студенти, да влязат в системата на българското обучение и да работят дълготрайно за позитивна смяна и понижаване на просветителното неравноправие в страната. Участниците по стратегия “Заедно в час” преподават най-малко две години в учебни заведения, където болшинството от учениците имат ниски резултати. Преди това минават интензивно образование, а по време на двете години и след тях получават поддръжка за професионалното си развиване от организацията.


“Заедно в час” е основана по самодейност и с финансовата поддръжка на фондация „ Америка за България “ и е част от световната мрежа за еднакъв достъп до качествено обучение Teach For All. Повече за организацията и програмата може да разберете на www.zaednovchas.bg.

Завършвате висшето си обучение и търсите най-хубавата идната стъпка за професионалното си развиване? Работата ви към този момент не ви носи задоволство и се стремите към място, на което да се чувствате потребни освен за себе си, само че и за обществото? Искате да развиете значими професионални и лидерски качества, да споделите опита си с възпитаници и да им помогнете да открият своите пътища в живота? Ако се разпознавате в някоя от тези обстановки, може би “Заедно в час” е вярното място за вас. Ето и още няколко аргументи, поради които да обмислите програмата за професионално и лидерско развиване като своя последваща стъпка. Първият стадий на кандидатстването за нея става посредством попълване на онлайн формуляр на https://apply.zaednovchas.bg/ до 25 март.

Преподаването развива основни умения

Каквито и бъдещи професионални проекти да имате, работата като преподавател ще ви научи на доста значими умения, които могат да са ви от изгода за разнообразни кариерни сфери. Сред тях са информационните и организационни умения, работата в екип и с разнородни групи хора. Участниците в стратегия “Заедно в час” минават през образование по интернационалния модел „ Преподавай като водач “, а тези, които нямат професионална подготовка „ преподавател “, получават такава от университет сътрудник на организацията.

Работата за идея носи смисъл

“Заедно в час” работи за възстановяване на образованието в България по този начин, че всички деца в страната да придобият знанията и уменията, които да им оказват помощ да се оправят в живота, да осъществят капацитета си и да бъдат щастливи. Участниците в програмата директно способстват за тази цел.

Участниците получават поддръжка в работата и развиването си

По време на двете години преподаване участниците в стратегия “Заедно в час” работят с координатори – хора с опит в областта на образованието, които поддържат учителите в ежедневната им работа. Програмата включва и доста образования – освен преди започването на работа в учебно заведение, само че и продължаващи по време на двете години. Организацията дава благоприятни условия за специализация в разнообразни кариерни пътеки след завършването на програмата, свързани с идеята за възстановяване на достъпа до качествено обучение за всички деца. Пред участниците има и редица благоприятни условия за трупане на опит и черпене на положителни практики от целия свят, с помощта на световната мрежа Teach For All.

 “Заедно в час” е общественост с една огромна цел – по-добро обучение

“Заедно в час” е огромна общественост от хора с обща визия за образованието. Сред тях са възпитаниците на програмата и актуалните учители, екипът на организацията, корпоративни и институционални сътрудници, които припознават задачата на организацията. Всички те се поддържат взаимно и търсят способи за взаимна работа. Участниците по програмата имат достъп до благоприятни условия за включване в планове на други неправителствени и бизнес организации, в работни групи за правенето на рекомендации за възстановяване на просветителната система и други.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР