Фондация Йордан Камджалов и Сити Марк Арт център обединяват усилията

...
Фондация Йордан Камджалов и Сити Марк Арт център обединяват усилията
Коментари Харесай

Младият китарист Георги Димитров-Жожо ще свири благотворително в Сити Марк Арт център

Фондация " Йордан Камджалов " и Сити Марк Арт център сплотяват напъните си в акция, която има за цел да се съберат средства за нов концертен роял за тази относително нова столична сцена.

На 5 януари от 19 часа рецитал в залата на арт-центъра ще изнесе Георги Димитров-Жожо, стипендиант на фондация " Йордан Камджалов ". 17-годишният китарист стана първият притежател на учредения през предходната година приз " Олга Камбурова " и към този момент направи записи в Българското национално радио като част от премията, която насърчава млади гении и е част от националните награди " Музикант на годината " на предаването " Алегро виваче " по стратегия " Хоризонт ".

Георги Димитров е притежател на многочислени оценки от състезания у нас и в чужбина, а сега съчетава образованието си в Националното музикално учебно заведение " Любомир Пипков " - София в класа на Цветан Андреев с часове в Университета по изкуствата в Грац, Австрия, при проф. Паоло Пегораро.
Чуйте в звуковия файл изявление с младия китарист и запис от неговото присъединяване в церемонията " Музикант на годината 2016 " в зала " България ".
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР