Фондация Пловдив -2019“ с радост съобщава, че Натали Станимирова Неделякова

...
Фондация Пловдив -2019“ с радост съобщава, че Натали Станимирова Неделякова
Коментари Харесай

Пловдивчанка в балетната школа на Щатсопера


Фондация „ Пловдив -2019 “ с наслада оповестява, че Натали Станимирова Неделякова е вторият надарен млад дипломат на Пловдив, участник в стратегия „ Полети “, който съумя да се показа повече от ослепително на огромна европейска сцена.

Натали изчака търпеливо своя „ звезден час “ и след унищожаване на рестриктивните мерки, наложени вследствие на коронавирус ограниченията в Австрия, съумя да се яви през февруари на влиятелно прослушване в столицата Виена. Само преди седмица надарената пловдивска балерина получи публична информация, че е утвърдена още тази година да стартира своето образование в Балетната школа на Виенската Опера – едно от най-значителните музикални средища в Европа!

„ Натали имаше опцията да посети всички часове на класа по балет, за който аплайваше, с помощта на поддръжката на стратегия „ Полети “ на Фондация „ Пловдив 2019 “. От 28 февруари до 4 март, всеки ден, Натали репетираше с децата от 14,00 до 18,00 часа. Балетните зали са ситуирани в постройка, в непосредствена непосредственост до самата Виенска опера. Там са и подготовките на учащите се за музиканти и оперни артисти.  Родители не се допускаха в пространствата. Децата влизаха независимо. Прави усещане, че дисциплината и отношението към изкуството са на огромна респект в учебното заведение. Класовете са с дребен брой деца, които са разграничени на групи от  5 – 7 ученика. Изучаваха типичен танц – екзерсиз, станка, среда, ритмика, специфични физически извършения, палци, исторически танци. Изключително благодаря на фондацията за предоставена опция! “, описа майката на надареното момиче –  Даниела Недялкова.

На 10 март младата балерина получава писмо, че е призната за образование в Балетното учебно заведение към Виенската държавна опера за идната образователна година, а на 14 март получава второ писмо, с което я канят, в случай че има опция да стартира още в този момент.

„ Изключително съм благополучен от тази вест! “, показа изпълнителният шеф на Фондация „ Пловдив 2019 “ Кирил Велчев.  „ Субсидията, която стратегия „ Полети “ дава за застраховане на разноски за такси за участия, пътни разноски, гранични такси и такси за наложителни документи, изискуеми от приемащата страна, разноски за настаняване и други е доста значима за младите гении от Пловдив. И когато резултатът е налице, това ни изпълва с горделивост и задоволство, тъй като това е в действителност смисъла “, сподели още Кирил Велчев.

„ Идеята на „ Полети “, както и на другата стратегия през отдел „ Култура “ на Общината – „ Инкубатор “ е даровити пловдивски деца да могат да преминат през разнообразни просветителни курсове и образования, да се показват в национални и интернационалните състезания като посланици на Пловдив, да осъществят контакти, които да работят за тяхното професионално развиване и израстване и да носят славата на града ни като Европейска столица на културата. Сърдечно приветствам Натали от мое име и от името на Кмета Здравко Димитров, по чиято концепция предходната година започва програмата. Вярвам в триумфа на младите пловдивски дарования. Убеден съм, че занапред ще чуваме за тях “, сподели заместник-кметът Пламен Панов.

Той напомни, че Програма „ Полети “ е ориентирана към изявени възпитаници в областта на изкуството, филантропичните и точни науки, екологията и новите технологии, учащи се от първи до дванадесети клас в държавни, общински или частни учебни заведения на територията на град Пловдив. Подкрепят се участия в интернационалните състезания, олимпиади, прослушвания, в майсторски класове, наставнически стратегии, конгреси, конференции и други. Програмата приема кандидатури непрекъснато до привършване на бюджета ѝ, като всеки претендент има право на една сполучлива кандидатура в границите на 12 месеца.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР