Фондация Peter G. Peterson, създадена от милиардера Питър Г.

...
Фондация  Peter G. Peterson, създадена от милиардера Питър Г.
Коментари Харесай

САЩ ще трябва да плати лихви на стойност $660 милиарда заради дълга си

Фондация " Peter G. Peterson ", основана от милиардера Питър Г. Питърсън, изрази угриженост по отношение на въздействието на повишението на лихвените проценти върху финансовите отговорности на държавното управление на Съединени американски щати. 

Според скорошен отчет на фондацията се чака държавното управление на Съединени американски щати да похарчи над половин трилион $ през тази година единствено за лихвени заплащания.

Според информацията общият размер на заплащанията, осъществени от държавното управление на Съединени американски щати през тази година, ще доближи $6.4 трилиона, което съставлява нарастване с $81 милиарда спрямо федералните разноски за миналата година. Скокът на заплащанията може да се отдаде най-много на поредицата от нападателни покачвания на лихвените проценти от страна на Федералния запас през миналата година.  

Преди неотдавнашната пауза в повишението на лихвените проценти Федералният запас извърши 10 поредни нараствания в границите на 14 месеца, вследствие на което референтният лихвен % доближи 5.08% – ниво, невиждано от 2007 година насам.

Вследствие на повишението на лихвените проценти фондация “ ” предвижда, че през тази година държавното управление на Съединени американски щати ще би трябвало да отдели в допълнение $187 милиарда единствено за обслужване на лихвите по възходящия си дълг. Фондацията съобщи:

Значителното нарастване на разноските за лихви се дължи на кумулативния резултат от по-високите лихвени проценти вследствие на реакцията на Федералния запас на Съединени американски щати против нарасналите равнища на инфлация.  

Важно е да се означи, че предоставената информация отразява обстановката все още на правене на отчета и може да се промени.

Към сегашния миг държавният дълг на Съединените щати надвишава $32.19 трилиона, а прогнозите сочат, че през идващото десетилетие брутният държавен дълг на страната може да нарасне до близо $52 трилионa.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР