Фондация Отворено общество(ФОО) на Джордж Сорос в понеделник обяви промяна

...
Фондация Отворено общество(ФОО) на Джордж Сорос в понеделник обяви промяна
Коментари Харесай

Фондация Отворено общество на Джордж Сорос има нов президент

Фондация " Отворено общество " (ФОО) на Джордж Сорос в понеделник разгласи смяна в управлението, като президентът Марк Малох-Браун се отдръпва от поста си и ще бъде сменен от Бинайфер Новроджи, съобщи Асошийтед прес, на която се базира Българска телеграфна агенция.

Изявление на милиардера вложител Сорос гласи, че когато е основал фондацията преди десетилетия, се е надявал работата ѝ да има световен обсег.

" В началото това беше единствено блян. Но в този момент усещам, че тази упоритост е изпълнена " с назначението на Новроджи за президент, сподели Сорос.

Съвсем неотдавна Новроджи беше вицепрезидентка по стратегиите на Фондация " Отворено общество " и част от дребен екип от висши ръководители, който наблюдаваше огромния преход, почнал предишното лято, когато фондацията разгласи, че Алекс Сорос, един от синовете на Джордж Сорос, е поел поста ръководител на нейния ръб.

Заедно с тази промяна на поколенията в управлението, ФОО съобщи, че ще редуцира до 40% от личния състав си в международен мащаб и ще премине към нов действен модел. По време на прехода фондацията съобщи, че лимитира отпущането на нови безплатни средства за най-малко шест месеца, до февруари 2024 година Според данъчните документи на ФОО, през 2022 година тя е разполагала с активи на стойност над 5 милиарда $ и е направила благотворителни дарения на стойност 364 млн. $.

По това време Алекс Сорос съобщи пред " Уолстрийт джърнъл ", че е " по-политически надъхан " от татко си и че има намерение да финансира политически въпроси в Съединени американски щати.

Новроджи е заемала голям брой висши управителни длъжности във ФОО, в това число е следила активността на фондацията в Източна Африка и е управлявала работата ѝ в Азия и Тихоокеанския район. Адвокат, тя има опит в преследването на полово принуждение.

В известието си фондацията съобщи, че е настъпил подобаващ миг Малох-Браун да се отдръпна, " откакто значително е приключил трансформацията " във ФОО.

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР