Фондация Нашият Дом е България кани за четвърта поредна година

...
Фондация Нашият Дом е България кани за четвърта поредна година
Коментари Харесай

„Б.Т.Р.“ свирят в благотворителен концерт за първото православно училище в България

Фондация „ Нашият Дом е България ” кани за четвърта поредна година на церемониален християнски концерт -„ Новорождение “ в възхвала на Словото Божие на 20 декември от 19.30 ч. в огромната зала на  Софийска опера и балет.
Прочетете още
В програмата са включени вековни църковнославянски песнопения, както и емблематични християнски и обичайни български фолклорни песни. Вокалните осъществявания ще бъдат придружени от първокласен живописен прочит на текстове от свещеното писание на декор на симфонични осъществявания от типичен оркестър и даже оперни арии. Тази година в концерта за първи път ще прозвучи и здрава, само че и лирична рок музика, показана от именитата група „ Б.Т.Р. “  

В благотворителния рождественски концерт в възхвала на Богомладенеца ще вземат участие с църковнославянски песнопения Софийският духовнически хор с диригент ставрофорен иконом Кирил Попов. Дебют ще направи и Смесеният хор при храм " Св. София " с диригент Славил Димитров, който беше основан неодавна. Музиканти от Софийската филхармония също ще бъдат на сцената. 

За фолклорната ще погрижат солисти от отбор " Филип Кутев ”. Зрителите в залата ще видят именитата национална певица Гуна Иванова дружно с внучките си Ива и Велислава Костадинови, които щеизпълнят богородична коледна ария.

Квартет “Армейска ария ” също направи забавен преход от воинските песни към обичайните песнопения.  

Класическата музикална част ще бъде поверена на Братя Владигерови -Александър и Константин, които са внуци на Панчо Владигеров. Основни участници в тези концерти са и струнен оркестър “Quarto Quartet ”.

Женски хор “Нуша ” със солист и диригент Нели Андреева ще придвижи публиката в дълбоките води на християнските песнопения.

Оперната прима Олга Цветкова с песен ще се превъплати в кралица Десислава.

„ Б.Т.Р. “ ще се показват с тяхна коледна ария, както и със специфична акустична аранжировка на техните известни шлагери.

Свещените текстове от Библията ще бъдат четени и пресъздавани от актьорите Мариан Маринов и Янко Лозанов и водещите на концерта Галина Димитрова  и Пламен Мирянов, който е и главен мотор на този рождественски концерт.

Тази година събраните средства ще бъдат дарени от фондация „ Нашият дом е България “ на първото и само напълно православно учебно заведение „ Свети седмочисленици “ в Ловеч. Училището в този момент е до 4 клас и е под закрилата на ловчанския митрополит Гавриил, като концепцията е да стане до 7 клас. В учебното заведение всеки час стартира с молитва.

Нека се зарадваме за Рождеството на Господ Иисус Христос, дано се зарадваме за Словото на Живота, дано се зарадваме за Пресветата, която роди Спасителя на света!
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР