Фондация Майки за донорство“, единствената организация у нас учредена от

...
Фондация Майки за донорство“, единствената организация у нас учредена от
Коментари Харесай

Над 3 600 деца у нас са родени чрез донорство на яйцеклетки и сперматозоиди от български донори

Фондация „ Майки за донорство “, единствената организация у нас учредена от донори на репродуктивен материал с идея донорство на яйцеклетки и сперматозоиди, на 21 май навършва 10 години от основаването си, оповестиха оттова.

Хиляди са фамилиите в нашата страна, които имат репродуктивни проблеми, а една трета от тях – към 70 000, с цел да имат дете, се нуждаят от донорска яйцеклетка или донорски сперматозоиди.

Донорството в България е законово уредено, анонимно и благородно. През тези 10 години фондацията взе участие в правосъдни борби, нормативни промени и диспути, които доведоха до по-добро и сполучливо донорство на репродуктивен материал.

„ Майки за донорството “ отбелязва 10-и рожден ден с над 5 000 български дами и мъже изявили предпочитание за донорство. През този интервал са осъществени близо 4 000 процедури по донорство на яйцеклетки и сперматозоиди.

Повече от 1000 фамилии са финансирани от благотворителната активност на фондацията, в това число със средства за ин витро процедури, медицински интервенции и операции, интервенции и медикаментозни лекувания. Финансирането на ин витро процедури е обществено и налично на уеб страницата на организацията.

10 следващи години самодейността „ Дни на донорството “ подарява през м. декември безвъзмездни прегледи, ин витро процедури, проби за репродуктивно здраве на стотици фамилии с репродуктивни проблеми.

От 2015 година Столична община осъществя единствената „ Ин витро стратегия “ в поддръжка единствено на фамилии, нуждаещи се от донор.

Отчитаме повече от 3 600 родени деца в България, посредством донорство на яйцеклетки и сперматозоиди от български донори.

Всяко родено дете е триумф за всички ни, тъй като децата са бъдещето!

Чакането за български донор в страната ни е сред 6 месеца и 1 година. Въпреки триумфите ни, статистиката регистрира фрапантно нарастване на вносни яйцеклетки от чужбина, което води до спад на донорите в страната ни.

За страдание, вносните яйцеклетки, въпреки да оферират бърза опция за ин витро процедура, не са толкоз сполучливи. От това страдат само българските фамилии с репродуктивни проблеми – както прочувствено, по този начин и финансово, считат от фондацията.

Оттам твърдят, че не престават с активността си да осведоми обществото за репродуктивното донорство. Стремежът на организацията е да се съблюдават всички одобрени правила със закони, наредби и стандарти у нас, означават още от " Майки за донорство ".

Цел на организацията е да притегля повече донори, тук в България, които посредством благородния жест да оказват помощ на българските фамилии да имат деца, показват още от фондацията. 

Източник: zdrave.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР