Фондация Живот със Синдром на Даун – част от ПРОМЯНАТА

...
Фондация Живот със Синдром на Даун – част от ПРОМЯНАТА
Коментари Харесай

„Живот със Синдром на Даун“ стартира проекта – плуване за деца със Синдром на Даун

Фондация " Живот със Синдром на Даун " – част от ПРОМЯНАТА – най-голямата обществено виновна самодейност на Нова Броудкастинг Груп, започва нов план - плуване за деца със Синдром на Даун за 6 месеца изцяло гратис за 10 деца от Варна и 10 деца от София.

Треньорите, които ще организират курса, имат опит с деца със специфични потребности и ще работят самостоятелно с всяко от тях. Във Варна плуването започва през юни, в София – през април, тренировките ще се организират от спечелилия в ПРОМЯНАТА 2016/2017 ParaKids. За да се включат, е належащо децата да са на възраст от 4 г до 12 година Във Варна с преимущество ще са децата, които не са част от плана на фондацията по Музикотерапия по метода на Карл Орф, като задачата е да дадат опция на повече деца, да вземат участие в разнообразни занимания, стимулиращи тяхното развъртян.

При предпочитание се свържете с фондацията в страница им във фесйбук Живот със Синдром на Даун / Life with Down Syndrome или на [email protected]

Плуването е извънредно значимо, тъй като работи стимулиращо на организма, усилва умствените качества при деца от всички възрасти. Този спорт носи изгоди, с които другите не могат да се похвалят -ефективно понижава тревогата и напрежението при децата. Водната среда работи успокояващо, а плуването със своите нежни и ритмично повтарящи се придвижвания сполучливо оказва помощ за преправяне на насъбраната отрицателна психологична сила. В допълнение усъвършенства обмяната на веществата, съня и апетита, масажира тялото, подтиква нервните окончания, прави нервната система по-устойчива, развива дихателната и сърдечно-съдовата системи, тренира мускулите и връзките, понижава натоварването на гръбнака и изправя стойката. Чувствително усъвършенства общата моторика, покачва тонуса на организма.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР