Фондация Жар театър-изкуство-култура“ кани всички малки и големи мечтатели от

...
Фондация Жар театър-изкуство-култура“ кани всички малки и големи мечтатели от
Коментари Харесай

Деца и възрастни пускат балони, пълни с мечти, да полетят към небето

Фондация " Жар театър-изкуство-култура “ кани всички дребни и огромни мечтатели от Пловдив и страната да се включат във Фестивала на фантазиите, който ще се организира на 26 юни, неделя, от 16:00 до 21:30 часа на площад " Централен " – против пощата.

В " Павилиона на фантазиите " участниците ще могат дружно да споделят под формата на текст, рисунка или скеч фантазиите, които носят в душата си и които ги оформят като хора. Вечерта всички дружно ще изпратят светлите и леки фантазии високо в небето - към тяхното сбъдване с десетки цветни балони.

В празничното балонено пространство под звуците на ведра и лека музика всеки ще може да се откъсне от напрегнатото си всекидневие, да се отпусне, да се вгледа в себе си и да помечтае.

Вечерта ще приключи с булеварден балонен театър на " Жар спектакъл ", в центъра на който са фантазиите, а главните настоящи лица - Мечтателите – пазители на фантазиите.

Начало на спектакъла: 19:30 часа.

Времетраене: 45 мин.

Спектакълът е подобаващ за дребни и огромни мечтатели.

За всички, които желаят да се допрян по-отблизо до изкуството да творят с балони и да основават аерогами, на предният ден 25 юни, събота от 14:00 до 18:00 във физкултурния салон на 25 ОУ " Петър Берон “ ще бъде проведено гратис намерено ателие, по време на което те ще могат да оказват помощ за изработването на декорацията, балонената апаратура и огромните кукли за спектакъла.

Ателието е уместно за участници над 14 години.

Проектът " Фестивал на фантазиите “ се осъществя с финансовата поддръжка на стратегия " Наследство-2 “ на Отечествен фронт " Пловдив 2019 “ и с партньорството на 25 ОУ " Петър Берон “, НЧ " Младост - 1983 “ – гр. Пловдив и ОКИ ДК " Средец “ – гр. София. Участват доброволци от Европейския корпус за взаимност, план “Acting 3D "

Фестивалът на фантазиите е самобитно смислово продължение на плана на Фондация " Жар театър-изкуство-култура “ Айляк церемониал – един от акцентите в програмата на Пловдив – европейска столица на културата `2019. Той продължава тематиката за " айляка “ като " свободно положение на духа, необремененост от грижи и целеустремени каузи “. Състояние, което дава независимост да мечтаем, да вършим неща оттатък прагматичните цели и каузи.

Събитието е за необятна аудитория – дребни и огромни, фамилии с деца, младежи, младежи. За хора от разнообразни специалности, обществен или стопански статус, включително за хора с физически увреждания. Подходящо е за локални поданици, посетители, туристи – българи и чужденци.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР