Фондация „Хелп Карма“ не е вредна платформа, която злоупотребява със

...
Фондация „Хелп Карма“ не е вредна платформа, която злоупотребява със
Коментари Харесай

HelpKarma: Плащаме на нашите IT специалисти за особено ценния и скъп интелектуален продукт

Фондация „ Хелп Карма “ не е нездравословна платформа, която злоупотребява със страданията на едни и доброжелателното предпочитание на други да помагат; неин най-ценен капитал е уеб сайтът за дарения и по тази причина е обикновено поддържащите го експерти да са добре платени, а bTV със своята серия репортажи се е възползвала от неподготвеността на управлението и чиновниците да дават отговор на съответни въпроси, с цел да нанесе на организацията тежък и неправдив медиен удар – това се схваща от обширна позиция, която „ Хелп Карма “ (HelpKarma) разгласиха на уеб страницата си късно през вчерашния ден.

Тя е в отговор на следствието на Мария Цънцарова, което притегли вниманието освен на обществеността, само че и на прокуратурата.

„ Хелп Карма не закупува парцели, коли. Тя заплаща за интелектуален труд, което подсигурява нейната успеваемост. Обект на изключително внимание е на първо място екипът от IT експерти и изключително неговият водач, които основават и развиват софтуера – сърцето на Фондацията. Възнаграждението им не трябва да се преглежда като „ заплата “, а като придобиване във времето на изключително скъп и безценен интелектуален артикул, върху който е основана цялата дарителска платформа (затова сумите са доста разнообразни от месец до месец). Именно този артикул обезпечава нашата успеваемост. Поради това водещият IT експерт Славчо Славчев има основна роля във Фондацията. Това изяснява и дадения му заем – публикувана процедура като инструмент за опазване на скъп чиновник. Към днешна дата този заем е напълно изплатен, а лихвата по заема ще послужи за развиване на Фондация Хелп Карма “, се показва в текста, подписан от ръководителя Константин Кръстев.

Той отбелязва, че удръжката от даренията е нормална процедура на сходни дарителски платформи, като дори при някои се стигало до отчисления от 15%.

По думите му изявлението е почнало с персонални въпроси към Славчев и питания за активността на фондацията. „ Ние, признаваме, бяхме изцяло неподготвени да ѝ дадем незабавно писмено подкрепени отговори “, написа Кръстев. По отношение на съответните акции, за които изникват въпроси, обяснението е сходно: „ Разбира се нашата служителка не бе в положение да дава отговор на заложените в упор съответни въпроси, за които са нужни информации с обширна документи “.

„ Трябва да се има поради, че в България няма профилиран Закон за дарителството, съществуват единствено серия от закони, които регламентират разнообразни аспекти на дарителската процедура. Поради това всяка дарителска самодейност в този бранш у нас създава свои правила “, пишат още от фондацията, като дават образец за проблемите сега с неналичието на централизиран указател, поради която не могат да открият какви средства се употребяват за обещано лекуване – друга от проблемите зони, осветени в следствието на bTV.

Можете да прочетете цялата позиция без редакторска интервенция на идната страница
1 2

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР