Фондация ДА реализира проект в подкрепа на нуждаещи се семейства

...
Фондация ДА реализира проект в подкрепа на нуждаещи се семейства
Коментари Харесай

Фондация ДА и Schneider Electric в подкрепа на нуждаещи се семейства за преодоляване на негативния ефект на COVID-19

Фондация " ДА " осъществя план в поддръжка на нуждаещи се фамилии и уязвими групи за превъзмогване на отрицателния резултат на COVID-19. Той е финансиран от Schneider Electric, като задачата е обезпечаването на грижи за жертвите на домашно принуждение и самотните майки в района на Пловдив по разнообразни способи - храна, хигиенични комплекти, психическа и правна поддръжка, както и техника, обвързвана с образованието на децата.

Основен сътрудник на плана е фабриката на Schneider Electric в Пловдив, която обезпечи техника на деца от фамилии в затруднено състояние, посредством която те да могат да вземат интензивно присъединяване в отдалечените образователни занятия.

" Ковид рецесията сложи такива деца, които по принцип са в риск, в още по-неблагоприятна обстановка. Отделно с увеличението на броя на безработните, някои фамилии изпитаха непредвидени усложнения. Това са два разнообразни вида групи, само че ние работим с всички тях с съществена цел да защитим равните шансове на децата да получат достъп до обучение. ", споделя Милена Кадиева, шеф на фондацията.

" Да окажем поддръжка за локалната общественост е част от отговорностите и дилемите, които си слагаме сами. Животът на нашия колектив е в тази локална общественост и за нас е приоритет да участваме с позитивен отпечатък в него и да поддържаме нуждаещите се хора, деца и фамилии, както сме го правели постоянно до момента. ", споделя госпожа Мария Топчийска, Управител на Умната фабрика на Schneider Electric в Пловдив.

Освен присъединяване в образователните занятия, посредством предоставените цифрови устройства децата имат опция и да развият пълноценни цифрови умения, безусловно нужни за актуалния живот. Част от децата са от многодетни фамилии, както и от дребни обитаеми места, някои от тях се отглеждат от един родител или от по-възрастни родственици. Консултантите на фондация Фондация " ДА " ( " Джендър други възможности " ) подкрепят фамилиите по този начин, че заниманията с предоставената техника да бъдат пълноценни и ефикасни.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР