Фондация Четири лапи“, Министерството на околната среда и водите и

...
Фондация Четири лапи“, Министерството на околната среда и водите и
Коментари Харесай

Намерените миналата година в Родопите мечета днес бяха върнати в природата

Фондация „ Четири лапи “, Министерството на околната среда и водите и природозащитната организация WWF през днешния ден върнаха в природата, които бяха открити през юни предходната година изоставени в Родопите.

През лятото на 2021 година Хуба, Вихър и Горан бяха открити от екипа на Регионална инспекция за опазване на околната среда – Смолян уплашени, уплашени и без майка, като за малко бяха в „ Парка за мечки “ в Белица. До през вчерашния ден те бяха настанени в гръцкия център „ Арктурос “, в който има условия за реадаптация на животните и последващото им връщане в природата.

След обширен обзор в събота експертите в „ Арктурос “ откриха, че мечетата са достигнали подобаваща възраст и килограми, с цел да се върнат назад в природата. Мечетата бяха превозени със профилирани коли и с поддръжката на експерти от фондация „ Четири лапи “.

Експерти от гръцка и българска страна взаимно дефинираха уместно за връщане място в Национален парк „ Централен Балкан “, което дава отговор изцяло на нужните характерности. Трите мечета са със специфични нашийници,...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР