Фондът за национално благосъстояние на Саудитска Арабия Public Investment Fund

...
Фондът за национално благосъстояние на Саудитска Арабия Public Investment Fund
Коментари Харесай

Държавният фонд на Саудитска Арабия е купил 3 % до 5 % от акциите на Tesla


Фондът за национално богатство на Саудитска Арабия Public Investment Fund (PIF) от началото на годината е придобил от 3 % до 5 % от акциите на американския производител на електрически автомобили и слънчеви акумулатори Tesla Inc., оповестява Financial Times, базирайки се на осведомени източници.

Изхождайки от котировките на Tesla при затварянето на търговията в понеделник, размерът на вложенията се прави оценка на 1,7 – 2,9 милиарда $.

Акциите на Tesla по време на вчерашната търговия се усилиха с 4,2 %. От началото на годината капитализацията на компанията е повишена с 16 % - до 58,07 милиарда $.

Според информацията делът на PIF не надвишава 5 % - предел, при който вложителите за задължени да разгласяват информация за договорка. Ако информацията е вярна, то саудитският фонд в този момент се подрежда измежду 8-те най-големи акционери на компанията на Илон Мъск.

PIF интензивно влага в многообещаващи високотехнологични компании. В частност, фондът има инвестиции от 3,5 милиарда $ в Uber, 45 милиарда $ във фонда SoftBank Vision Fund. Инвестирал е също по този начин 400 млн. $ в американския производител на очила за така наречен смесена действителност Magic Leap.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР