Фондът за лечение на деца има нов директор. Със заповед

...
Фондът за лечение на деца има нов директор. Със заповед
Коментари Харесай

Уволниха шефката на Фонда за лечение на деца, дават я на прокурор

Фондът за лекуване на деца има нов шеф. Със заповед на здравния министър през вчерашния ден от поста й е била освободена доктор Тинка Троева, оповестиха от пресцентъра на здравното министерство. Като причина се показва " редовно нарушение на нормативната уредба ".

От през днешния ден управлението на фонда е поверено на доктор Мариета Райкова, излиза наяве още от известието.

" Мотив за освобождението на доктор Троева е редовно нарушение на Правилника за активността и организацията на работата на Фонда, на реда за издаване на формуляр S2, регулярно заобикаляне на написани процедури, измежду които и притеснителната процедура да се изискват мнения от медицински експерти, които не попадат в листата на одобрените от министъра външни специалисти към Фонда за лекуване на деца ", аргументира се министърът.

Здравното ведомство е изпратило и сигнал против Троева до прокуратурата.

Д-р Тинка Троева застана отпред на фонда през март, откакто тогавашният шеф на институцията проф. Владимир Пилософ напусна поста по искане на служебния здравен министър доктор Илко Семерджиев.

След промяната бе обявено, че във Фонда са открити нарушавания. Проф. Пилософ бе шеф на Фонда за лекуване на деца по-малко от година. Той бе назначен от тогавашния здравен министър доктор Петър Москов.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР