Фонд „Земеделие” не е пропуснал да провери нито една къща

...
Фонд „Земеделие” не е пропуснал да провери нито една къща
Коментари Харесай

Порожанов твърди, че не е пропуснал да провери нито една къща за гости

Фонд „ Земеделие” не е пропуснал да ревизира нито една къща за посетители, твърди някогашният му началник и сегашен аграрни министър Румен Порожанов. Според него инспекциите даже са били повишени.

„ Имало е инспекции, доста над изискуемите. За всеки сигнал, който е получен, неотложно се провежда инспекция. Няма липса на контрол”, съобщи Порожанов пред Нова телевизия.

Не е ясно по какъв начин при всичките инспекции е пропусната да вземем за пример къщата за посетители поради която подаде оставка някогашният зам.-министър на стопанската система Александър Манолев. Прокураутрата му повдигна обвинявания за подбуждане и помагачество към погрешно обявление на данни за да се получат средства от еврофондове. Формалният притежател на къщата Ана Димитрова също е обвинена. Разследващите подозират, че къщата край Сандански е употребена от Манолев за персонални потребности и в никакъв случай не е приемала туристи.

Освен къщата за посетители на Манолев, се ревизират и други три, издигнати от мъжа на депутатката от Българска социалистическа партия Елена Йончева. Прокуратурата разгласи, че в сходни планове са вложени над 200 млн. лева Става дума за общо 746 къщи за посетители, които се ревизират от Министерство на вътрешните работи. Зам.-шефката на фонд „ Земеделие” Иванка Багдатова-Мизова подаде оставка, откакто телефонът ѝ се появи в уеб страницата на къща за посетители в Юндола. Засега обяснението е, че това е станало инцидентно, а Багдатова пособия единствено да се направи страницата.

„ Поискал съм публична инспекция. По думите на госпожа Мизова тя е имала положителното желание да помогне на тези хора да си създадат уебсайт още през 2011 година Тогава си е поставила телефона и го е не запомнила. По нейните думи никой не я е търсил. Една инспекция може да откри дали е съпричастна към проекта”, съобщи Порожанов.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР