Фонд, съветван от донори, посветен на подкрепата на Целите на

...
Фонд, съветван от донори, посветен на подкрепата на Целите на
Коментари Харесай

Благотворителната организация от 10 милиарда долара, за която никой не е чувал

Фонд, съветван от донори, отдаден на поддръжката на Целите на Организация на обединените нации за стабилно развиване, се трансформира от относително дребна благотворителна организация в такава с размер на активите, съпоставим с колоси като Andrew W. Фондации Mellon и David и Lucile Packard.

Фондът SDG Impact, основан в Картърсвил, Джорджия, набъбна от 238 милиона $ активи през 2020 година до 10 милиарда $ през 2021 година Този впечатляващ напредък, който наподобява бяха подхранвани от метеоричния напредък на криптовалутите и активите на цифровото изкуство, провокира някои въпроси от филантропия и данъчни специалисти.

По-малко строгите законови условия за докладване за DAF спрямо частните фондации затрудняват разбирането на въздействието върху SDG Огромният напредък на фонда. Невъзможно е да се знае от кое място идват даренията, защото не се изискват фондове, съветвани от донори, с цел да разпознават донорите. Нито пък е ясно по какъв начин DAF употребява своите дарения за благотворителна цел или дали донорите на ф...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР