Фонд мениджър на финансоми инструменти в България (Фондът на фондовете)

...
Фонд мениджър на финансоми инструменти в България (Фондът на фондовете)
Коментари Харесай

Фондът на фондовете ще управлява 1,2 милиарда лева по програма Конкурентоспособност

Фонд управител на финансоми принадлежности в България (Фондът на фондовете) получи мандат да ръководи повече от 1,2 милиарда лв. за финансиране по новата стратегия " Конкурентоспособност ". Българските предприятия ще бъдат подкрепени с най-малко осем финансови инструмента до 2029 година.

Предвидените средства в тези минимум осем финансови схеми ще поддържат българския бизнес в две съществени предпочитани области, излиза наяве от информация от Фонда.

Едната област е " нововъведения и напредък ", като поддръжката е през заеми и гаранции, и посредством дялов капитал за вложение в създаването на нововъведения, на започващи предприятия. Финасомата поддръжка е и при внедряване и създаване на цифрови решения, за оборотни средства и средства за закупуване на съоръжение. Общата сума по това направление е близо 700 милиона лв. .

Други 564 милиона лв. се дават за кръгова стопанска система, където поддръжката за бизнеса ще се осъществя единствено през заеми и гаранции - за енергийна успеваемост и за кръговата стопанска система. Подкрепата тук е в региона на проектирането на продуктите, индустриалните процеси и ръководството на боклуци.

В сегашния програмен интервал част от парите ще се осъществят дружно с безплатни средства, като по този метод се чака към 260 млн. лева да бъдат вложени като безплатно финансиране. Така Министерството на нововъведенията и растежа ще подсигурява забележителен запас и за рискови вложения в България през идващите 5 години.
 Фондът на фондовете ще има над 2 милиарда лв. за подкрепяне на българския бизнес през идващите години
Фондът на фондовете ще има над 2 милиарда лв. за подкрепяне на българския бизнес през идващите години

Близо 600 млн. лева от остарелия програмен интервал са към момента разполагаем за финансиране, разяснява Николай Генчев, ръководител на Надзорния съвет на Фонда
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР