Фон дер Лайен завърши обръщението си към македонските депутати с

...
Фон дер Лайен завърши обръщението си към македонските депутати с
Коментари Харесай

Фон дер Лайен пред Собранието в Скопие: Македонският език и идентичност се признават от ЕС

Фон дер Лайен приключи обръщението си към македонските депутати с откъс от починалия президент Борис Трайковски.

„ Направете вярното нещо за мира и просперитета на Северна Македония, която скоро ще стане членка на Европейския съюз. Бъдещето на вашата страна е в Европейския съюз, а Европа не е цялостна без Северна Македония. Благодаря “, съобщи тя в превод на формалния език в РСМ.

Шефката на Европейската комисия акцентира, че македонският език и македонската еднаквост се признават от Европейския съюз.

„ Преговорите за участие на Северна Македония в Европейски Съюз могат да стартират още идната седмица, в случай че страната реши да поддържа френското предложение. Междуправителствената конференция може да стартира до няколко дни “, сподели още пред Собранието в Скопие Урсула Фон дер Лайен, представена от БНР. Думите й, че интерпретацията на историята не е част от преговорния развой, бяха посрещнати с ръкопляскания.

Очакванията са, че предлагането ще събере болшинство – 70 депутатски гласа в 120-местния парламент.

Докато Фон дер Лайен отправяше своето обръщение от трибуната на Собранието, депутатите от опозицията стояха с плакати и фланелки с надпис „ НЕ! “.

Протестиращи пред Народното събрание оставяха отпечатъци с алена багра по улицата и се пробваха да замерват с яйца постройката, оповестяват медиите в Скопие. Центърът на града от сутринта е под засилена полицейска защита и е затворен за коли.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР