Фон дер Лайен и Жозеп Борел пътуват към КиевПредседателката на

...
Фон дер Лайен и Жозеп Борел пътуват към КиевПредседателката на
Коментари Харесай

Урсула фон дер Лайен: С нетърпение очаквам да пристигна в Киев

Фон дер Лайен и Жозеп Борел пътуват към Киев

Председателката на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен и шефът на европейската дипломация Жозеп Борел оповестиха през днешния ден, че са на път за Киев, в символ на поддръжка за Украйна пред лицето на съветската инвазия, съобщи Франс прес.

„ С неспокойствие чакам да дойде в Киев “, написа Фон дер Лайен в Туитър, придружавайки известието си със своя фотография с Борел и словашкия министър председател Едуард Хегер, на перон на гарата до трен в цветовете на Украйна.

Looking forward to Kyiv.
— Ursula von der Leyen (@vonderleyen)
„ Отивам в Киев “, уточни шефът на европейската дипломация в туит, съпроводен със фотография, на която се вижда по какъв начин върви до Фон дер Лайен и други чиновници.

Председателката на Европейска комисия разгласи пътуването си през вчерашния ден като знак за "непоколебима поддръжка " за Украйна, която е изправена пред военна инвазия от Русия, почнала на 24 февруари.

Пътуването идва ден откакто Европейският съюз одобри нов пакет наказания против Русия с ембарго върху съветските въглища и затваряне на европейските пристанища за съветски кораби. Европейски Съюз също по този начин предложи да усили финансирането за даване на оръжие на Украйна с 500 милиона евро, с което то ще доближи до общо 1,5 милиарда евро от началото на нашествието.

Европейските водачи следва да се срещнат с украинския президент Володимир Зеленски, преди да участват на събитие „ Да подкрепим Украйна “ на следващия ден във Варшава, предопределено да събере средства за украинските бежанци.

Пътуването на Фон дер Лайен идва няколко дни след визитата в Киев на председателката на Европейския парламент Роберта Мецола.

Словашкият министър председател Едуард Хегер написа през днешния ден в Туитър, че той дружно с Фон дер Лайен и Борел идват в Киев с оферти в региона на търговията и филантропичната помощ към Зеленски и неговото държавно управление, показва Асошиейтед прес.

Според Хегер част от това е "да се предложат разновидности за превозване на зърнени култури, в това число на пшеница ". И добави, че Украйна е огромен международен снабдител на пшеница, а съветската инвазия основава недостиг, по-специално в Близкия изток.

Словашкият министър председател добави, че тримата желаят да оказват помощ на Украйна по пътя ѝ към по-тесни връзки с Европейски Съюз посредством "създаването на Екип за Реформи ".

Украйна се стреми да се причисли към Европейски Съюз, само че остро се нуждае от промени, по-специално за премахване на повсеместната корупция, с която се бори от години още преди съветската инвазия.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР