Фон дер Лайен говори за пет източника на финансиране за

...
Фон дер Лайен говори за пет източника на финансиране за
Коментари Харесай

ЕС налива 2,2 млрд. евро в Гърция за възстановяване след пожарите и наводненията

Фон дер Лайен приказва за пет източника на финансиране за Гърция, като разгласи, че на страната ще бъдат дадени общо 2,2 милиарда евро за справяне с следствията от бурята " Даниел ".

 

„ Никога не сме виждали толкоз огромни бедствия. Изображенията от Кардица са доста тъжни. Скърбим за изгубените животи. Европа е до Гърция и гърците “, означи ръководителят на Комисията, като бе безапелационна, че е нужна бърза и незабавна помощ и ще бъдат мобилизирани всички вероятни запаси в тази тенденция ".

 

След като изясни кои са 5-те източника, от които ще бъдат обезпечени средствата за поддръжка, Фон дер Лайен се концентрира върху основаването на взаимна оперативна група, която незабавно ще стартира да работи.

 

" Ще използваме средства от предходния интервал, които не са били изразходвани от Кохезионните фондове “, изясни тя.

 

„ Вторият източник е Европейският фонд за поддръжка, към който ще насочим средства “, добави Фон дер Лайен. „ Третият източник се отнася до фондовете от Общата селскостопанска политика. Трябва да разгледаме и новата стратегия. Тези пари ще възстановят горите и селската инфраструктура. Европейски Съюз ще бъде до вас с запаси от Фонда за възобновяване (400 милиона евро). Ще има и запаси от програмата Next Generation 2 ", уточни още Фон дер Лайен.

 

От своя страна министър-председателят Мицотакис квалифицира срещата като " градивна " и благодари за бързата реакция.

 

„ Подчертавам сериозността на обстановката. Претърпяхме две огромни бедствия, каквито не бяхме виждали до момента “, акцентира той.

 

„ Икономиката е в добра форма и ние сме в положение да отговорим на доста непосредствени потребности, без да се отклоняваме от бюджетните цели, които имаме. Европейският съюз да покаже оптималната поддръжка и еластичност, с цел да поддържа Гърция както в кратковременен, по този начин и в средносрочен проект “, сподели още министър председателят.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР