Фолкпевицата Сашка Васева от няколко години има сериозни проблеми със

...
Фолкпевицата Сашка Васева от няколко години има сериозни проблеми със
Коментари Харесай

Сашка Васева: Ослепявам, но не искам да ме съжаляват

Фолкпевицата Сашка Васева от няколко години има съществени проблеми със зрението, които се задълбочават. Тя съвсем не вижда и признава, че изпитва боязън от мрака, както и че се е изправила пред нови и разнообразни компликации.

„ С дясното око съм на 100% сляпа, а с лявото всичко ми е в мъгла. Страх ме е от мрака. Страх ме е за децата ми, които не заслужават такава орис на майка си. Имам недоразвитост на зрителния нерв, което е нелечимо заболяване. Очертанията тук-там и предмети ми се сливат.

Трудно ми е даже да слизам сама по стълбите. Дъщеря ми ми оказва помощ да си чета известията във Фейсбук, където фенове ми пишат, с цел да ми окажат поддръжка “, призна за паниките си Сашка пред България през днешния ден.

И добавя, че очилата не могат да решат казуса ѝ.

„ Очите ми се замъгляват в резултат на запушени кръвоносни съдове към очите ми. И тогава ми се наложи да се изправя пред ориста на незрящите хора. Имам твърдоглав темперамент и не се отхвърлям да ходя по улиците, въпреки и да се спъвам, и един път се блъснах в една забързана госпожица, която не ме погледна даже и ме наруга.

Тогава аз и отговорих: „ Извинявам се, само че не виждам с очите си “, а тя отвърна: „ Сложи си очила, ма! “ Отминах тъжно и си споделих на себе си: „ Как да сложа очила на слепите си очи? “, написа тя в профила си във Фейсбук.

Сашка, която има вяра в Бог, счита, че това е тестване.

„ Децата ми ми споделят, че желаят да съм човек боец и да се покажа като борбеното момиче, което всички знаят. Не желая хората да ме съжаляват. Точно в тези моменти нуждая се от тяхната поддръжка.

Когато си на върха, имаш потребност от уединение, само че когато си на дъното, сърцето ти изпитва потребност да получава обич. Не желая да крънкам обич от хората, а да я получавам безплатно. През годините бях фея и нямам непосредствен другарски кръг. Моите другари са моите почитатели и тъкмо в този момент доста разгадавам на тях “, сподели още Васева.

Певицата признава, че с ослепяването си евентуално заплаща за свои остарели грехове.

„ Да, имам грехове, въпреки да мисля, че не аз съм най-грешната. Вярвам, че една майка не заслужава да ѝ се случи нещо сходно, защото с раждането тя почиства кармата си. Като всеки земен човек и аз не съм постъпвала вярно в някои обстановки. Но имам право на благосклонност!

От 5 години насам претърпявам моята промяна в нов човек. Преди бях безконечният герой, който скачаше против всяка неправда и завист. Бях боец на светлината, който разсичаше с меча си (острия си език) всяко зло. Никога не атакувах първа, отвръщах, когато някой ме е атакувал.

Просто се защитавах и думите ми попадаха право в задачата. Моята лирика беше в обиди. Но взех решение да се трансформира и избрах пътя на смирението и търпението. Бог може би е решил, че не съм постъпвала вярно. Моля за амнистия хората, които съм наранила “, разяснява Сашка.

Въпреки тежкото си състояние Сашка не губи вяра, че един ден още веднъж ще прогледне. След редица опити при разнообразни лекари и доверявайки се безрезултатно на национални илачи, тя продължава да търси спасението.

„ Не се усещам неработоспособен и по тази причина няма да аплайвам за ТЕЛК. Може би не съм в неравностойно състояние, тъй като мога да прегръщам, да върша обич и да обичам! Вярвам, че иска ми се случат хубави неща. Вярвам в чудесата. Чудото ще се случи и аз ще прогледна “, приключва с оптимизъм Васева.
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР