Фолкпевицата Мира е емблема в лекия жанр, а името й

...
Фолкпевицата Мира е емблема в лекия жанр, а името й
Коментари Харесай

Позабравена чалгаджийка нищи конспирация ли е пандемията

 Фолкпевицата Мира е емблема в лекия род, а името й се свърза с редица шлагери. Музикалната й кариера стартира през 2000 година в " Пайнер " и бързо се подрежда измежду най-актуалните имена в жанра. Тази година чества креативен празник. Сменя няколко музикални компании и на всички места съумява да остави своя отпечатък в музиката. Наскоро показа нова ария, която посвети на новия си другар, който даже сподели във видеоклипа. За първи път Мира разкрива кой е мъжът до нея. 

Репортер на " Блиц " се свърза с Мира, с цел да разбере повече за любовните трепети на певицата, да раказже по какъв метод й се отрази коронакризата, каква равносметка си прави за тези 20 години на сцена и за какво музиката и изпълнителите толкоз се трансформираха. 

- Мира, по какъв начин мина лятото при теб? Настрои ли се към този момент на есенна вълна?

- Лятото мина  добре, само че беше много друго. Свикнала съм през летните месеци да работя интензивно, само че около ковид уговорките ми бяха малко по-синтезирани. Имах повече време за отмора. От тази гледа точка също ми беше необичайно, защото съм привикнала да почивам някъде в чужбина, а тази година бях в България.

- Пандемията по какъв начин ти понесе? Направи ли си някакви заключения и страхуваш ли се от ковид, защото вървиш по участия и се срещаш с много хора?

- В началото се опасявах много, като всички естествени хора! Може би, тъй като е нещо непознато и никой не знае какво тъкмо съставлява. В един миг дори започнах да си мисля, че това не съществува. Но мои познати се разболяха и повярвах в истинността на вируса. Смятам, че това е грип. По-тежък е от другите, чужд е за хората и момента, в който се откри ваксина или верен метод за лекуване, няма да бъде нещо ужасно. Убедена съм, че коронавирусът ще си остане измежду нас вечно, наедно с другите познати ни грипове.  Може да се овладее това нещо, стига да се научим да съблюдаваме ограниченията за ограничаване и най-много стерилизация. На доста хора, в това число и на нас - музикантите, тази пандемия ни повлия зле чисто финансово. Нямаме опция да работим! Дано по-скоро да намерят някакво решение, което да е съответно за всички хора и да продължим естествения си метод на живот.  Започнаха да се изнервят всички и считам, че това ще бъде по-големият проблем. 

- Спомена за твои познати, които са се разболели от К-19. Споделиха ли с теб какви признаци са имали, изобщо по какъв начин са протекли при тях нещата? 

- Слава Богу, всичките ми познати са го изкарали леко, като естествен грип. Някои от тях даже не са имали признаци, просто някакво краткотрайно неразположение. Вероятно на хората, които имат познати с затруднения около вируса няма да им стане прелестно, че надали не подценявам вируса, само че споделям единствено персоналните си усещания от мои познати. 

- Наскоро показа твоя другар във видеоклипа " За всички някогашни ". От какъв брой време сте дружно и обмисляте ли някакви по-сериозни крачки?

- Това с " по-сериозните крачки " е божа работа. Когато човек обича някого, постоянно потегля с такава настройка и мисли за семейство. Направих песента, тъй като по този начин я усещах в този миг и мисля, че се получи добре. За него беше предизвикателство, тъй като нямаше визия по какъв начин се снима видеоклип, какъв брой време и нерви се изискват. Получи се добре! Единственото, което ще кажа за него, е че сме дружно и доста се обичаме. Не обичам да разгласявам тези неща, тъй като силата, която се натрупва от хората, от време на време въздейства неприятно на тези взаимоотношения. Пазя си персоналния живот. 

- Досега правила ли си друга автобиографична ария?

- Имала съм обратно в годините, само че постоянно виждам напред и считам, че занапред нататък е по-важно. Хората, които живеят в предишното, циклят на едно и също място. От тези хора в никакъв случай нищо не става в бъдеще. Един човек би трябвало да гледа напред и като хамелеон да се вписва в бъдещето и в измененията на времето, с цел да бъде настоящ и да може да се развива.  

- Зад гърба си имаш 20-годишна сполучлива музикална кариера. Как би анализирала развието на музиката? Какво се промени и за положително или неприятно?

- Това е двустранен въпрос. Музиката доста се е трансформирала, по-комерсиална е станала. Има и хубава, и неприятна страна. Проектите ни станаха образно и звуково по-качествени, само че с еволюцията на времето е обикновено по този начин да се случва. Имам някакъв сантимент към предишното, тъй като бяхме по-малко реализатори и беше по-лесно да направиш известна ария, тъй като и конкуренцията беше по-малка. Сега пък плановете ни в действителност са по-качествени. За мен един човек би трябвало да се развива, без значение в каква специалност е. Трябва да сме в крайник с новото време, в случай че желаеме да сме добре финансово и всячески. 

- Май липсва и уважението сред сътрудници, което цареше едно време...?

- Може би, тъй като преди време бяхме по-малко реализатори и се вършиха мероприятия от сорта на промоции или огромни концерти. Имахме времето да се срещаме един с различен и да поддържаме връзка. Сега нямаме това време, няма ги и тези мероприятия и е обикновено да се отдалечим един от различен. Всеки си гледа личния живот и кариера. Не мога да кажа, че имам близки другари измежду сътрудниците, само че имам доста положителни познанства. Нормално е да се развиват по този метод нещата. Пък ти споделих, че конкуренцията се е доста по-голяма и е обикновено да няма такива другарства, каквито имаше едно време. Преди всички песни ставаха шлагери, имаше задоволително работа за всички  и няма смисъл от тази завист един към различен. 

- Издай някоя занимателна преживелица от присъединяване?

- Когато отиваш на непознато място с хора, които не познаваш, се случват много забавни неща. Навремето постоянно съм губила маршрут към обещано място, в този момент с навигацията е по-лесно. В момента не се сещам съответна преживелица, само че сигурно е имало такива. 

- Измъквала ли си се от сложна обстановка, с помощта на това, че си известна певица? Например някои служители на реда да са се смилили над теб и да се преглътнали нарушаване на пътя...?

- Е, несъмнено, че съм се измъквала. И в случай че някой ти каже, че не е, значи сигурно те лъже. (смее се) Понякога името колкото ти пречи, толкоз ти и оказва помощ. Ще излъжа, в случай че кажа, че поради името ми, тук-там не ми обръщат повече внимание и не ми вършат взаимни отстъпки. Има моменти, в които ми и пречи. Например, когато съм болна или не в въодушевление, би трябвало да съм усмихната и да се преценяват по какъв начин се държа. Не мога да си разреша да избухна в дадена обстановка, както би направил някой неизвестен човек. Но може да се каже, че са повече плюсовете от това да си известно лице, в сравнение с минусите. 

- Представяла ли си си какъв щеше да бъде животът ти, в случай че не бе подписала с " Пайнер " през 2000 година?

- Замисляла съм се, само че не мога да си го показва. Много дребна подписах с " Пайнер " и не съм работила нищо друго преди този момент. По-голямата част от живота ми е минал в тази известност. Имам сътрудници, които стават известни на 30 години и са работили нещо друго преди този момент, имали са различен живот и среда. При мен не се е случило по този начин. Популярна станах на 15 година и не мога да си показва какъв щеше да бъде животът ми, в случай че не се беше случило това. 

- Имало ли е миг, в който си желала да бъдеш нормално момиче, никой да не те познава и да можеш да се разхождаш умерено, без да усещаш любопитни погледи върху себе си?

- Разбира се, че е имало такива моменти. Когато съм болна или имам мои персонални проблеми, нещо не ми е било на кеф. А когато уважаваш името и работа си, би трябвало да спазваш някакъв етикет и държание пред хората. Имало е моменти, в които въобще не ми се е усмихвало, изобщо не ми се е излизало на сцената. Пяла съм с 39 градуса температура. Понякога не ми се гримира, когато би трябвало да изляза някъде, само че знам какво ще стане след това. Ще има доста хора, които няма да го сметнат за обикновено, а ще кажат: " Видяхме фолкпевицата Мира без грим, но беше доста бледа, но беше еди каква си... ". Никой няма д аму направи усещане, че съседката му е отишла до магазина без грим, само че в случай че е някое известно лице - не може... 

- Пречи ли известността на персоналния живот? Правила ли си взаимни отстъпки с персоналния живот в името на това да запазиш кариерата си?

- Винаги съм разделяла любовта от кариерата. Семейството и индивидът до мен са по-важни от кариерата ми. Винаги е било по този начин. Но дали пречи?! Определено пречи?! Поради същата причина, поради която си говорихме доскоро - не можеш да се отпуснеш и да направиш това, което ти е кеф, тъй като си публично известна персона и те задължава да имаш някакво държание пред хората. Всяка работа си има своите плюсове и минуси.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР