Фолкпевецът Милко Калайджиев е на път да се сбогува в

...
Фолкпевецът Милко Калайджиев е на път да се сбогува в
Коментари Харесай

НАП продаде къщата за гости на Милко Калайджиев! Никога не ставайте ортак с държавата, казва звездата

Фолкпевецът Милко Калайджиев е на път да се сбогува в понеделник с къщата за посетители в село Мезек.



Едва на третия търг, проведен от Национална агенция за приходите, се откри кандидат-купувач, научи „ Телеграф “ от приходната организация. Оттам не прецизираха броя на подадените предложения, защото може да има такива, които занапред да дойдат по пощата. Те ще са годни, в случай че е спазено изискването пощенското клеймо да е с дата, не по-късна от крайната дата за подаване на предложенията, т.е. 30 октомври. Сделка може да има даже единствено при една оферта, стига кандидат-купувачът да е предложил цена, равна или по-висока от първичната тръжна цена, която е 300 000 лв.. Подадените оферти ще се отворят на 6 ноември и тогава ще бъде явен купувачът.

Сага

Приходната организация постави на тезгяха къщата за посетители, финансирана на 50% с пари от Държавен фонд „ Земеделие “, за първи път през април. Исканата тогава цена, според направената оценка, бе 600 000 лв.. Кандидат-купувачи обаче не се явиха и Национална агенция за приходите направи втори опит за продажба, като смъкна цената на 450 000 лв., само че отново без триумф. Желаещи да закупят парцела се явиха едвам на третия търг, когато първичната цена бе към този момент свалена на половина. Колко тъкмо ще заплати новият притежател, ще стане ясно при отваряне на офертите. До продажба на парцела се стигна, откакто ДФЗ си изиска финансирането назад поради несбъднат бизнес проект. Самият Милко Калайджиев постоянно е твърдял, че е безупречен и къщата работи до ден сегашен по предопределение.

Главоболия

„ Отдавна я прежалих, носи единствено главоболия “, разяснява фолкпевецът пред „ Телеграф “ и добави, че не контактува с Национална агенция за приходите и не се интересува от търга. Въпреки това той показа, че до последно се е грижел за двора всеки ден и самичък е поливал дръвчетата. „ Знаете ли с какъв брой обич съм я направил, какъв брой страсти съм вложил. Но към този момент не желая да се занимавам “, сподели той. По думите му било необичайно по какъв начин има искащи да купят парцела, а никой не е отишъл на оглед. Калайджиев не е могъл да резервира имота, който е купил със лични средства преди 15 година, нито басейна, който също е построил със лични пари, с цел да притегли повече посетители. По думите му това лято било суперслабо като визити, тъй като сагата с Национална агенция за приходите прогонила посетителите. „ Аз съм естествен човек, за какво единствено за мен пишат, дано да я вземат един път вечно, да спре да се написа “, споделя той. И заключава: „ Никога не ставайте съдружник с страната! “.
Източник: hotarena.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР